Gram Altın ve Dolar Yükseldi-3 Haziran 2019 Güncel Altın Fiyatları ve Döviz Kuru

Son dakika haberi: Piyasalar haftaya dalgalı başlarken gram altın , yeni haftanın ilk gününe sert yükselişle başladı. Dolar ise enflasyon rakamlarının açıklanması ile yükselişe geçti. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru ile gram-çeyrek altın fiyatları.

Gram Altın ve Dolar Yükseldi-3 Haziran 2019 Güncel Altın Fiyatları ve Döviz Kuru

Gram altın ve dolar kuru güne yükselişle başladı.

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar ile gram altın , haftaya yükselişle başladı. Geçtiğimiz hafta boyunca düşüş gösteren altın ile dolar kurunda son durum haberimizde. İşte detaylar..

239 TL SEVİYESİNE KADAR GERİLEDİ

Geçtiğimiz hafta ortasında düşüşe geçen gram altın , 251 TL seviyelerinden 239 TL seviyesine kadar gerilemişti. Bir gün içinde ciddi şekilde düşüş gösteren gram altın , Cuma günü bir miktar yükselmiş ve haftayı 243 TL seviyesinen kapatmıştı. 

3 Haziran gününe nasıl başlayacağı merak edilen gram altında ilk veriler geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın haftaya yükselişle başladı. 

Kapalı çarşıdan alınan verilere göre gram altın 248,70 TL seviyesine kadar yükseldi. Çeyrek altın ise 390 TL 'den alınıp 399 TL 'ye satışa sunuluyor. 

İşte altın fiyatları tablosu >

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

DOLAR PARALEL SEYİR İÇİNDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın geçtiğimiz Perşembe günü Trump ile telefonda bir görüşme gerçekleştirmesi ve telefon görüşmesinin iyi geçmesi, Türkiye 'de tutuklu bulunan NASA çalışanının cezaevinden çıkarılıp ev hapsine alınması sonrası dolar ciddi bir düşüş gerçekleştirmişti. 6.05 TL seviyesinde seyreden dolar kuru, bu gelişmeler sonrası 5.82 TL seviyesine kadar geriledi. 

Geçtiğimiz Cuma gününü bu seviyeden kapatan dolar kuru, haftaya bir miktar yükselişle başladı ve 5,85 TL seviyesine gelerek bu seviyede sabitlenmişti.

ENFLASYON RAKAMLARININ AÇIKLANMASI İLE YÜKSELİŞE GEÇTİ

Mayıs 2019 enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte dolar kuru yükselişe geçti ve 5,88 TL seviyesini gördü. Yapılan açıklamada Mayıs 2019 enflasyon verileri şu şekilde paylaşıldı:

TÜFE'de (2003=100) 2019 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,95, bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,99, bir önceki yılın aynı ayına göre %18,71 ve on iki aylık ortalamalara göre %19,91 artış gerçekleşti.

İşte asya borsalarının açılması ile birlikte dolar kurundaki değişim grafiği >>

EURO YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar kuru yükseliş seyir içindeyken euru kuru da yükselişe geçti.  Euro kuru piyasalarda 6,57 TL seviyesinden işlem görüyor.