Gram Altın Bugün Yükselişe Geçti-31 Mayıs Güncel Fiyatlar (Altın Fiyatları Yükselecek mi , Düşecek mi?)

Gram altın fiyatı güne yükselişle başladı. Önceki gün 239 TL seviyesine kadar düşen ve yatırımcısının merak ettiği gram altın hakkında son bilgiler, güncel fiyatları ve altın yükselecek mi düşecek mi ? yorumları haberimizde.

Gram Altın Bugün Yükselişe Geçti-31 Mayıs Güncel Fiyatlar (Altın Fiyatları Yükselecek mi , Düşecek mi?)

Gram altın güne yükselişle başladı.

Önceki gün 250 TL seviyesinden 239 TL seviyesine kadar düşen gram altın , bugüne yükselişle başladı. Dolar kuru ise , cumhurbaşkanı Erdoğan ''ın Trump ile görüşmesi sonrası 5.80 TL seviyesine kadar düşerken , bugüne yükselişle başladı.

ALTIN FİYATLARI

Önceki gün 239 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın , günü 242 TL seviyesinden kapatmıştı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın , sabah saatlerinde 246 TL seviyesine kadar geldi. Daha sonra bir miktar düşen gram altın, şu sıralar 245 TL seviyesinden işlem görüyor.

İşte altın fiyatlarında son durum >>

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Son dönemlerde yatırımcısını en çok sevindiren araç olan altının yükselip yükselmeyeceği merak konusu. 

İnfo Yatırım FX

Altın fiyatları, yatırımcıların ticaret savaşı ortamında dolar ve tahvillere yönelmesi ile düşüşünü sürdürüyor.

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD ile Çin arasında şiddetlenen ticaret savaşı ortamında küresel büyüme görünümüne çevirmesi ve dolar ve tahviller gibi güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelmesi ile birlikte üst üste dördüncü ayı da kayıpla geçmeye yöneldi. ABD’nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faiz, dün yüzde 2.21 ile 2017’den bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 2.26 seviyelerinde seyretti. Teknik olarak Ons altında saatlik grafikte 200 dak HO 1279$ seviyesinden geçiyor, gün içi oluşan fiyatlar bu seviyenin altında kaldığı sürece değerli metalin 1260-13000$ aralığında hareket etmesini bekliyoruz. Ons Altın da kısa vadede 1280$ seviyesindeki destek, kırılmasıyla birlikte 1270$ seviyesinin altında kalıcı olup olmayacağı yakından izlenecek. Yukarı yönde 1298$ ve 1304$ direnç seviyesi olarak izlenirken, 1285$ ve 1280$ seviyeleri destek olarak izlenecektir.

Şeker Yatırım 

ALTIN: Dün gerçekleşen işlemlerde 1282 direncini kıran ons altın belirtmiş olduğumuz 1289 seviyesine kadar yükseliş kaydetti. Bugün gerçekleşen işlemlerde 1289 üzerinde tutunması değerli metali 1296 ve 1310 dirençlerine taşıyabilir. Diğer yandan 1289 aşağısına tekrar sarkması halinde ise 1282 ve 1271 destekleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

ABD Verilerinin Ardından Yükselişte… ABD-Çin ticaret anlaşmazlığının derinleşmesi ve Euro bölgesindeki krizlerle birlikte riskten kaçınma eğilimindeki artış ile değerli maden de tepki alımları artmakta. ABD’de açıklanan ilk çeyrek büyüme verisinin aşağı yönlü revize edilmesi, askıdaki konut satışlarındaki düşüş Dolar endeksinin yükselişini bir miktar sınırlandırırken verilerle birlikte ekonomik görünümüne yönelik endişelerin artması talebi güvenli limana çevirmekte.  

GLDGR… Ons Altın İle Hafif Yukarı Yönlü… Kurdaki düşüş ile geri çekilen gram altın sabah saatlerindeki Ons altının yükselişine paralel olarak hafif toparlanma eğiliminde.

BÜYÜME RAKAMLARI AÇIKLANDI: TÜRKİYE EKONOMİSİ YÜZDE 2.6 KÜÇÜLDÜ

TÜİK İlk çeyrek büyüme verilerini açıkladı. Açıklanan büyüme verilerine göre Türkiye ekonomisi, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2.6 daraldı. 

Buna göre "Gayrisafi Yurt İçi Hasıla birinci çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak (2009=100), 2019 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,6 azaldı."