Gençlere Ayda 1950 TL Harçlık Verilecek

İŞKUR'dan gençlere aylık 1950 TL cep harçlığı. Programa kimler katılabilir, başvuru şartları nelerdir, işte detaylar...

Gençlere Ayda 1950 TL Harçlık Verilecek

İşbaşı eğitim programına katılan gençlere İŞKUR aylık 1950 TL'ye varan ödeme yapacak. 3-9 ay sürecek programa katılanlar iş fırsatı da kazanıyor. İstihdam seferberliği çerçevesinde işbaşı eğitim programlarına katılan gençlere destek veriliyor.

Hala işbaşı eğitim programına katılanlara İŞKUR tarafından günlük 61.65 TL cep harçlığı veriliyor. Siber Güvenlik, Bulut Bilişim, Oyun Geliştirme uzmanı ve kodlama gibi geleceğin meslekleri olarak görülen mesleklerdde işbaşı eğitim programına katılan gençlerin alacağı günlük ücret ise 75 lira olarak belirlendi. İşbaşı eğitim programı, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde 6 ay, farklı sektörlerdeyse 3 ay olarak uygulanıyor.

Programlara katılım için 18-29 yaş şartı aranıyor. Program günde en az 5, en fazla 8 saat olmak kaydıyla ve haftada 6 İmajbet günü aşmamak üzere, haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde düzenleniyor.  Geleceğin meslekleri alanında işbaşı eğitimine giren gençler günde 75 TL ayda 1950 TL alabiliyor.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
 

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
  • Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,
  • Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler.

Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilirler.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA