Gelir İdaresi Başkanlığı 65 KPSS puanıyla memur alacak! Başvuru şartları tek tek duyuruldu

Gelir İdaresi, 1271 Gelir Uzman Yardımcısı pozisyonu için başvuruları kabul etmeye başladı. Adaylardan istenen nitelikler ve başvuru sürecine dair detaylar haber içeriğimizde...

Gelir İdaresi Başkanlığı 65 KPSS puanıyla memur alacak! Başvuru şartları tek tek duyuruldu

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2024 yılında gerçekleştirilecek Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı için aday başvurularını kabul etmeye başladı. Bu yıl için toplam 1271 Gelir Uzman Yardımcısı pozisyonu için alım yapılacak. Adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanlarına göre çeşitli şehirlerdeki görev yerlerine atanacaklar. KPSS puan dağılımı, başvuru tarihleri ve diğer önemli bilgiler ilanın detaylarında yer alıyor.

ÖSYM BAŞVURU

ÖSYM BAŞVURU SÜRECİ

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın memur alımı için ön başvurular bugün itibarıyla başlamış bulunmakta ve yedi gün süreyle devam edecek. Başvuru koşullarını karşılayan adaylar, başvurularını gerçekleştirebilecekler.

ÖSYM’nin yaptığı son açıklamaya göre, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 1271 GUY pozisyonu için ön başvurular ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınmaya başlanmıştır.

BAŞVURU TAKVİMİ

Son Başvuru Tarihi: 25 Nisan 2024

Nihai Başvuru Tarihleri: 10 - 16 Mayıs 2024

Geç Başvuru Tarihi: 23 Mayıs 2024

ÖSYM’nin Duyurusu: 2024 yılı Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı (2024-GUY), 29 Haziran 2024’te yapılacak. İlk aşama başvuruları 18-25 Nisan 2024 tarihleri arasında alınacak. İlk aşamada başarılı olan adaylar (her il için belirlenen kadro sayısının dört katına kadar aday), nihai başvurularını 10-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapabilecekler.

Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilirler.

Sınavla ilgili detaylı bilgiler, 2024-GUY Kılavuzu’nda bulunmaktadır. Adayların, sınava başvurmadan önce Kılavuzu dikkatlice incelemeleri önem taşımaktadır.

ÖN BAŞVURU ÜCRETİ AÇIKLANDI!

Adaylar, 18-25 Nisan 2024 tarihlerinde sınav için ön başvurularını gerçekleştirecek ve 75,00 TL tutarındaki ön başvuru ücretini, 18-26 Nisan 2024 tarihleri arasında (son başvuru günü saat 23.59’a kadar) ÖSYM’nin internet sitesindeki “ÖDEMELER” bölümünden kredi kartı/banka kartı kullanarak ödeyeceklerdir. Ön başvuru ücretini ödemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Gelir İdaresi Başkanlığı, toplamda 38 farklı şehirde 1271 Gelir Uzman Yardımcısı pozisyonu için alım yapmayı planlamaktadır. Bu alımlar, belirtilen şehirlere bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

Adana

Adıyaman

Ağrı

Aksaray

Antalya

Ardahan

Artvin

Bartın

Batman

Bingöl

Bitlis

Bursa

Çorum

Diyarbakır

Erzincan

Hakkari

Hatay

Iğdır

İstanbul

İzmir

Kahramanmaraş

Karabük

Kars

Kırıkkale

Kilis

Malatya

Manisa

Mardin

Muş

Niğde

Osmaniye

Samsun

Siirt

Şanlıurfa

Şırnak

Tekirdağ

Tokat

Tunceli

Aşağıdaki tabloda belirtilen yerlere atanmak üzere, 1271 Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapılacaktır:

GELİR UZMAN YARDIMCISI İŞ ALIMI

İŞ ALIM HABERİ

GELİR İDARESİ İŞE ALIM

PERSONEL ALIMI İLANI

İŞ ALIMI HAKKINDA

İŞE ALIM PERSONEL İLANI

GELİR UZMAN YARDIMCISI ALIMI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Gelir Uzman Yardımcısı alımı için adaylardan aşağıdaki şartlar aranacaktır:

KPSS Puanı

2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS’den A Grubu puana göre KPSSP48 puan türünden en az 65 ve üzeri puan almış olmak gereklidir. Geçtiğimiz dönemlerdeki alımlarda taban puanlar 70 olarak belirtilmişti, ancak son alımlarda bu puan 65’e düşürüldü.

Yaş Şartı

2024 yılı Memur alımı için adaylar, 2024 yılının Ocak ayı esas alınarak, 35 yaşından büyük olmamalıdır. Başvurular 01.01.1989 ve sonrası doğmuş olanlardan alınacaktır.

Lisans Bölüm Şartı

En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak gereklidir.