Flaş: Tavuktan Sonra Kırmızı Ete de Yüzde 20 Zam

TÜRKİYE Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili Osman Yardımcı, yaptığı son dakika açıklamasında, ramazan ayı öncesi tavuk ve et fiyatlarının arttığını belirtip, tepki gösterdi. "Aylarca zam yapmadılar ama şu anda yüzde 20 zam geldi" dedi İşte detaylar.

Flaş: Tavuktan Sonra Kırmızı Ete de Yüzde 20 Zam

Tavuk ve et fiyatlarına yüzde 20 zam.

Türkiye  Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili Osman Yardımcı, yaptığı son dakika açıklamasında kırmızı ile beyaz ete gelen zam oranını açıkladı. 

Aylarca et ve tavuğa zam yapılmadığına, fiyatların sabit tutulduğuna dikkat çeken Yardımcı, zamla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandu:

" Şu anda yüzde 20 zam geldi. Et geçen sene de bu sene de 46 TL'ydi; ancak 3-4 gündür fiyatların önünü alamıyoruz. Dana kıymayı esnafımız 50- 52 TL arasında satıyor. Tavuk etinin fiyatı da 11 ile 12 TL arasında. Pahalı mı? Evet, pahalı"

SEKTÖR BATIYOR

Kırmızı ette ithal büyükbaşlarla fiyatların aşağı çekilebildiğini kaydeden Başkan Yardımcı, tavukta aynı şeyin yapılması durumunda sektörün batma noktasına geleceğileceğini vurguladı ve tavukların yemlerine de ciddi zam geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: 

"Adamı kurtarmıyorsa girdi maliyetleri arttıysa ne yapsın? Mecbur artıracak. Sektör batınca kimsenin eline bir şey geçmez"

BİR TENCERE YEMEK 50 TL OLDU

Tavuk etinin kilo fiyatının  7- 8 TL bandında seyrederken, şu anda raflara 8 TL 'nin altına inmediğini, bu seviyeye kadar geldiğini kaydeden Yardımcı, "Yüzde 20'nin üzerinde zam geldi. Ramazan ayında zamma karşıyım. 2 kilogram gelen bir tavuk 30 TL tutarsa patates soğan alınca eder 40 TL. Bir tencere yemek 50 TL olunca insanlar nasıl alsın?" diye konuştu.

Başkan Yardımcı, ulusal zincir marketlerde Et ve Süt Kurumu aracılığıyla yapılan et ve kıyma satışını da eleştirdi. Devletin 29 TL'ye aldığı eti, zincir marketlere 22- 23 TL'den verdiğini anlatan Başkan Yardımcı, "Kasap 29 TL'ye kestiği dananın etini nasıl 23 TL'ye verecek? Zincir marketler her şeyi satıyor. İlaç bile satıyorlar. Benim kasabımda sucuğu bile yasakladılar" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA