Flaş: Sigaraya Bir Zam Daha-İşte Güncel Sigara Fiyatları 2019

Sigara fiyatlarına bir zam daha geliyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre Marlboro , Marlboro Edge, Marlboro Touch, Parlıamen , Murattı , Murattı Blu Lark, Lark Reserve Chesterfield , Chesterfield Mode ve L&M ile Kent grubuna gelen zam sonrası bir ÖTV zammı daha yolda. İşte son bilgiler ve güncel fiyatlar.

Flaş: Sigaraya Bir Zam Daha-İşte Güncel Sigara Fiyatları 2019

Son dakika haberi: Sigaraya yeni zam geliyor.

Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlık ile kuruluşlar tarafından hazırlanan Tütün Kontrolü Strateji ve Eylem Planı 'na göre sigaraya zamların Temmuz ve Eylül aylarında geleceğine yer verildi. Buna göre 1 Eylül günü sigaraya ÖTV zammı gelmesi bekleniyor ve ortalama 50 kuruşluk bir artış daha olacak.

Anayurt 'tan Tamer Arda ERŞİN yaptığı açıklamada , 2019 yılındna bu yana ÖTV 'ye zam geldiği, sigara maliyetinin üreticilere 4 TL daha pahalıya geldiği ancak üreticilerin 2 TL 'sini paket başına zam olarak yansıttığı belirtildi. 

Son olarak Temmuz ayında yapılan 50 kuruşluk Temmuz ayı zammı sonrası sigara şirketleri zamlarını bu ay satışa yansıtmaya başladı. 

ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAM GÖZ ÖNÜNDE

Tütün Kontrolü Strateji ve Eylem Planı 2018- 2023 ’e baktığımızda sigaraya zamların devam edeceği, plana göre Ocak ile Temmuz aylarında zamların sigaraya yansıtılacağına yer verildi. 

Söz konusu planda sigaraya zam ile ilgili “Vergi tutarlarının hem kişi başı yurt içi hasıla oranları hem de asgari ücretteki artışlar göz önünde bulundurularak artırılmasının sağlanması.” ifadelerine yer verildi. 

VERGİ ORANI YÜZDE 85.3

Söz konusu planda sigaranın paketinin yüzde 85.3 'ünün vergi olarak devlete gittiğibelirtilirken “Ülkemizde tütün ürünleri üzerinden, nispi ve maktu olmak üzere iki ayrı Özel Tüketim Vergisi tahsil edilmektedir. Bunların üzerine, KDV’siz fiyat üzerinden yüzde 18 KDV eklenmekte” ifadelerine yer verildi.

MAAŞI DÜŞÜK OLANLAR ZAM SONRASI BIRAKIYOR

Söz konusu planda ‘tütüne talebin azaltılması için fiyat ve vergi önlemlerinin özellikle gençlerin sigaraya başlamasını önleme konusundaki etkisinin büyük’ olduğuna dikkat çekilirken şu ifadelere yer verildi:

“Vergi artışı yoluyla, talep edilen tütün ürünü miktarının azaltılması tezinin dayanağı, tütün ürünü fiyatlarında yüzde 10’luk bir artışın, tütün kullanımında yüksek gelirli ülkelerde yüzde 4, orta ve düşük gelirli ülkelerde ise yüzde 5’lik bir azalışa neden olduğunu gösteren çalışmalardır” 

FİRMALAR

Sigara piyasasının yüzde 40 ’ını elinde bulunduran Philip Morris Sa (Philsa) Amerika merkezli bir firma ve Türkiye’deki işletmesini ABD-Sabancı ortaklığı ile yürütüyor.

British American Tobacco (BAT) Tekel’in yüzde 50’sini aldıktan sonra Türkiye’deki Pazar payını artıran BAT, Birleşik Krallık Londra merkezli, Philip Morris’in ardından dünyadaki en büyük ikinci tütün şirketi.

Japan Tobacco International (JTI) Türkiye’de faaliyet gösteren kuruluş İsviçre sermayeli bir firma. European Tobacco firması da yine İngiliz hakimiyetinin yüksek olduğu sigara piyasasının bir üyesi.

Imperial Tobacco firması bir İngiliz markası. Imperial Brands PLC ismiyle uluslar arası alanda faaliyet gösteren firmanın Davidoff markalı ürünü Türkiye’de satılıyor

GELİŞMELERDEN ANBE AN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN