Flaş.. KYK Borcu Sonrası Gençlere Bir Borç Şoku Daha

Üniversiteyi bitirdikten sonra KYK kredisinin borç yükü ile karşı karşıya kalan gençlere bir borç yükü de GSS 'den geldi. İşte borç sorgulama ekranı ve detaylar.

Flaş.. KYK Borcu Sonrası Gençlere Bir Borç Şoku Daha

Üniversiteyi bitirenlere ikinci borç.

Üniversite eğitimini bitiren gençler iki borçla karşı karşıya geliyor. Üniversite eğitimi boyunca KYK kredisi alan gençler , borçlarını üniversite bittikten sonra geri ödüyor. KYK borcunun yanı sıra vatandaşlar , ünivesiteyi bitirkten sonra GSS borcu ile karşı karşıya kalıyor.

2019 YILI GSS AYLIK ÖDEMESİ NE KADAR?

 2019 yılında ödenecek en fazla GSS primi net asgari ücret miktarının yüzde 3 'lük kısmı kadardır. 2.558,40 TL 'nin  %3 'lük kısmı 76,75 TL 'dir. Geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az yani 2019 yılı için 852,8 TL olanlar yeşil kart kapsamında tescil edilecekler.

MUTLAKA SORGULAYIN

Üniversiteyi bitiren ve sigortasız olan vatandaşlar da GSS primi ödemek zorundadır. Üniversiteden sonra otomatik olarka GSS 'ye bağlanacak gençler , borcunu sorgulamadığı ve düzenli şekilde ödemediği taktirde bir yük ile karşı karşıya kalabilir.

https://www.turkiye.gov.tr/sgk-gss-borc-dokumu

GSS borcu sorgulamak için yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada e devlet şifrenizle giriş yapın ve Genel Sağlık Sigortası borcunuzun olup olmadığını öğrenin.

GENÇLER YAPILANDIRMA İSTİYOR

GSS borcu binleri aşan gençler , hükümetten borç yapılandırması hakkında müjdeli haber bekliyor.  Geçtiğimiz yıl verilen yapılandırma müjdesinden faydalanan binlerce kişi, , işsizlik nedeniyle prim borçlarını ödemeyemedi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA