Flaş.. Gram Altın Kritik Seviyeyi Aştı

Son dakika haberi: Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın kritik 280 TL seviyesini yeniden aştı. İşte piyasalarda 25 Ekim kapanış fiyatları.

Flaş.. Gram Altın Kritik Seviyeyi Aştı

25 Aralık kapanış fiyatları: Altın kritik seviyeyi aştı.

Türkiye 'nin ABD ve Rusya ile Suriye meselesinde uzlaşıya varmasının ardından döviz kurları ile altın fiyatları düşüşe geçmişti. Gram altın fiyatı , önceki gün 274 TL seviyesine kadar gerilemişti. Dolar kuru ise 5.72 TL 'yi görmüştü.

FAİZ KARARI BEKLENTİNİN ÜSTÜNDE GELDİ

Merkez Bankası 'nın , Barış Pınarı Harekatı 'nın bitmesinin asrdındna faiz indirimi kararı alacağı netleşmişti. Ancak ilk verilerde ve analistlerin tahminlerinde 100 baz puanlık bir indirim yapılacağı öngörülüyordu. 

Beklenti bu yöndeydi ancak Merkez Bankası piyasaları yine şaşırttı ve 250 baz puanlık bir indirim yaptı. Politika faizi, önceki gün yapılan indirim sonrası yıllık bazda yüzde 14 seviyesine getirildi. 

ÖNCEKİ FAİZ İNDİRİMLERİNDE DÖVİZ DÜŞMÜŞTÜ

Temmuz ayında ve geçtiğimiz ay yapılan faiz indirimlerinde piyasalar ters tepki göstermiş ve dolar kuru düşmüştü. Ancak dün yapılan faiz indirimi sonrası dolar yükselişe geçti. Faiz indirimi öncesi 5.73 TL seviyesinde olan dolar kuru 5.77 TL 'yi gördü.

25 Ekim gününü ise dolar kuru 5.76 TL 'den kapattı. Euro kuru ise 6,39 TL 'den haftayo kapattı.

GRAM ALTIN KRİTİK SEVİYEYİ AŞTI

Faiz öncesi 274 TL seviyesinde olan gram altın , faiz indirimi sonrası 277 TL 'yi görmüştü. Dünü bu seviyeden kapatan gram altın , yükselişini bugün de sürdürdü ve piyasaların kapanış saatlerinde 280 TL 'yi gördü. 

Gram altın şu sıralar 280.04 TL Seviyseinde işlem görüyor.

Çeyrek altın ise 450 TL 'den alınıp 455 TL 'ye satılıyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA