Flaş: Faiz İndirimi Öncesi Dolar Kuru Sert Yükseldi

Son dakika haberi: Geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon rakamları sonrası düşüşe geçen dolar kuru, faiz indirimi öncesi yükselişe geçti. İşte dolar kurunda son durum.

Flaş: Faiz İndirimi Öncesi Dolar Kuru Sert Yükseldi

Faiz indirimi öncesi dolar yükselmeye devam ediyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplanıyor. Piyasaların merakla beklediği PPK öncesi dolar kuru hareketlendi. 

ERDOĞAN FAİZ İNDİRİMİ GELECEK DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı, Perşembe günü yapılacak toplantı sonrası gelecek açıklamada faiz indirimi yapılmasını beklediğini ve faiz indirimi ile birlikte enflasyonun daha da düşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "İnanıyorum ki faiz daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz." dedi.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ

Merkez Bankası kaynaklarından son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre enflasyon rakamlarının düşük gelmesi ile birlikte faizde 500 baz puan indirim yapılacağı bildirildi. 

Beklentide dolar kurunda ve bankaların bireysel kredileri faizlerinde düşüşün de etkisi bulunuyor. Eylül'de faizlerin tek haneye ineceği beklentisi, MB'ye ciddi bir faiz indirimi yapma imkanı sunuyor.

MERKEZ BANKASI DOLAR TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Önceki gün Merekz Bankası Eylül ayı raporunu yayınladı. Yayınlanan raporda yıl sonu dolar beklentisi 6.00 TL 'ye yükseltildi. 

Enflasyon tahmini düşürüldü.

DOLAR KURU YÜKSELİŞE GEÇTİ

Perşembe günü yapılacak faiz açıklaması öncesi dolar kurunda yükseliş devam ediyor. 3 Eylül günü açıklanan enflasyon rakamları sonrası 5,65 'e kadar gerileyen dolar kuru , 10 Eylül günü 5,76 TL seviyesine kadar çıktı.

İşte dolar kurundaki değişim >>

FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Perşembe günü faiz kararı saat 14.00 'da açıklanacak. Faiz kararı geldiği anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN