Flaş: Erdoğan'ın ABD Ziyareti Öncesi Dolar Kuru ile Altın Yükselişe Geçti

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın 13 Kasım günü yapacağı ABD ziyareti öncesi dolar kuru ile altın fiyatları yükselişe geçti. İşte piyasalardan gelen son dakika bilgileri.

Flaş: Erdoğan'ın ABD Ziyareti Öncesi Dolar Kuru ile Altın Yükselişe Geçti

Altın ve Dolar Erdoğan-Trump görüşmesi öncesi yükselişe geçti.

Piyasalar , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump 'ın 13 Kasım 2019 Çarşamba günü yapacağı görüşmeye kilitlendi. Kritik görüşme için bekleyiş devam ederken dolar kuru ile altın fiyatları hafataya yüklelişle başladı.

S-400 YAPTIRIMI AÇIKLAMASI

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O'Brien katıldığı bir televizyon programında S-400 'ler için yaptırımların hala gündemde olduğunu ifade etti ve “Eğer Türkiye S-400’lerden kurtulmazsa muhtemelen CAATSA yasasına uygun yaptırımlar, her iki tarafın da ezici çoğunluğunun desteği ile Kongre’den geçecek ve Türkiye, bu yaptırımların sonuçlarını hissedecek. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açıkça söylemiştik. NATO’da S-400’lere, önemli miktarda Rus silah alımına yer yok. Bunu Başkan, Washington’a geldiği zaman Erdoğan’a çok açık bir şekilde söyleyecek.” dedi.

DOLAR KURU YÜKSELİŞE GEÇTİ

Bu gelişmeler sonası dolar kuur haftaya yükselişle başladı. Geçtiğimiz Cuma gününü 5,74 TL 'den kapatan dolar kuru bugün 5,79 TL seviyesine yükseldi.

İşte dolar kurunda son saatlerdeki değişim >

Euro kuru ise 6,38 TL seviyesine yükseldi. 

ALTIN FİYATLARI

Dolar kuru ile paralel olarak altın fiyatlarında da bir kıpırdanma oldu. Geçtiğimiz haftaya 278 TL ile başlayan ve Cuma günü 269,50 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın , piyasaların bugün açılması ile tkerar yükselişe geçti. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın 272,41 TL seviyesine yükseldi. Çeyrek altın ise 440 TL 'ye alınıp 445 TL 'ye satılıyor. 

Cumhuriyet altını ise 1798 TL 'ye alınıp 1826 TL 'ye satılıyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA