Flaş Dolar Tahmini: TCMB'nin Faiz İndirimi Fazla Olursa..

Merkez Bankası bugün saat 14.00 'te faiz kararını açıklayacak. Faiz kararı öncesi dolar kurunun buna etkisi araştırılıyor. Peki dolar faiz indirimine nasıl tepki verecek? İşte detaylar.

Flaş Dolar Tahmini: TCMB'nin Faiz İndirimi Fazla Olursa..

Uzmanlardan Merkez Bankası faiz indirimi öncesi dolar açıklaması.

Bloomberg 'te son dakika olarak yayımlanan haberde faiz indiriminin dolara etkisi hakkında değerlendirmeye yer verildi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun zamandır faizlerin düşürülmesine yönelik açıklamaları sonrası PPK toplantısı bugün yapılıyor. Faiz kararı saat 14.00 'da açıklanacak.

Ekonomistler, PPK toplantısı öncesi yaptığı değerlendirmede,  24 olan  faizinin 4 ıldan bu yana ilk kez indirileceğine yer verildi. Faizde 200 ila 250 baz puanlık düşüş bekleyen ekonomistler, yıl sonunda politika faizinin yüzde 18 seviyesine gerilemesini öngörüyor.

Yabancı ekonomistler, faiz indirimi ile ilgili yaptıkları değerlendirmede, Merkez Bankası 'nın, en az 200-250 baz puanlık faiz indirimi yapacağını ,  yıl sonuna doğru da bu genişlemeci politikada daha agresif adımlar atacağı öngörüsünde bulunuyor.

FAZLA İNDİRİM OLURSA DOLAR NE OLUR?

Bloomberg 'in Orta Doğu ekonomisti Ziad Daoud , bugün yaptığı değerlendirmede, faiz indiriminin beklenenden fazla olması durumunda döviz kurlarında  yine bir kriz yaşanabileceğini aktardı. Piyasalar,  200-250 baz puan faiz indirimini fiyatlıyor; Merkez Bankasının bunun üstünde bir faiz indirimi yapması takdirinde kurun fırlama riski bulunuyor.

Dolar ise serbest piyasalarda faiz kararı öncesi 5.71 TL seviyesinde sekrediyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA