Flaş: Çaya Bir Zam Daha

Son dakika haberi: Vatandaşları üzen bir son dakika haberi daha geldi. Çaykur 'ın ardından birçok firma da yüzde 15 zam yaptı.

Flaş: Çaya Bir Zam Daha

Son dakika haberi: Çaya bir zam daha geldi.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapıldı ve Çaykur ürünlerine yüzde 15 'lik zam geldiğine yer verildi. Çaykur 'un çay zammı sonrası özel şirketler de çay fiyatlarına zam yapacaklarını duyurdu. 

Çaykur işletme mamülü çay fiyatlarına ekonomik koşullardaki gelişmeler, son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar’ ve ‘girdi maliyetlerindeki artışlar’ı gerekçe göstererek 25 Haziran'da güncel fiyatlara yüzde 15 oranında bir zam yapıldı. Bu zamdan henüz 3 ay geçmeden bir zam haberi daha gelmiş ve Çaykur 2019 yılı içinde çaya yüzde 30 zam geldi. 

Kararı sonrası son üç ay içinde çay fiyatlarında yüzde 30'luk bir artış yaşanmıştı. Çaykur'un ardından özel şirketlerin de zam yaptığı ileri sürüldü.
CHP'li Barış Yarkadaş, özel çay şirketlerinin ürünlerine zam yaptığını duyurdu. Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında "Özel çay şirketleri, dün gece itibariyle, ürünlerine % 15 ZAM yaptılar!" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA