Flaş Altın Tahmini Geldi: "O Tarihlerde Rekor Seviyede Olacak"

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili kritik tahmin yayımlandı. Yayımlanan tahminde , son dönemlerde düşüş içinde olan altın fiyatlarının rekor seviyelere geleceği bildirildi.

Flaş Altın Tahmini Geldi: "O Tarihlerde Rekor Seviyede Olacak"

Altın fiyatlarında flaş tahmin.

Son dönemlerde oldukça hareketlenene , rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları , 2-3 haftadır düşüş eğiliminde . 400 TL sınırına kadar dayanan gram altın , bu haftaya sert düşüşle başladı. 380 TL seviyesinde olan gram altın hafta içinde 375 TL seviyelerine kadar gelirken dün sert bir düşüş yaşandı. ABD 'de işiszlik verilerinin beklenenden iyi gelmesi sonrası altının ons fiyatı 30 dolardan fazla değer kaybetti.

Ons fiyatında yaşanan sert düşüş sonrası altının gram fiyatında da düşüş meydana geldi. 375 TL lerde olan gram altın kısa sürede 367 TL 'ye geriledi.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın 594 TL 'den alınıp 599 TL 'ye satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış fiyatı 2371 TL. Satış fiyatı 2392 TL.

22 ayar bilezik gramı ise 370 TL seviyesinde işlem görüyor.

FLAŞ ALTIN TAHMİNİ

Altın yatırımcısının beklediği altın tahmini yayımlandı. ANZ Banking tarafındna yapılan açıklamada altında son dönemlerdeki değişim yılın ikinci yarısında tersine döneceğini ve yılın ikinci döneminde altın fiyatlarının rekor seviyelere kadar geleceğine yer verildi.

Australia & New Zealand Banking Ltd. tarafından yayımlanan altın fiyatları değerlendirmesine göre altın, risk iştahındaki iyileşmenin güvenli varlıklar için olumsuz olmasına karşın yılın ikinci yarısında rekor seviyeye tırmanabilir.

ANZ emtia stratejistlerinden Daniel Hynes ve Soni Kumari, altın fiyatları ile ilgili bir değerlendirme raporu yayımladı. Yayımlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

"Orta vadede yükseliş bekliyoruz. Normal büyümeye yönelik trende ilişkin piyasadaki güvene rağmen makro koşullar zorlayıcı. Merkez bankalarının bilançolarının genişlemesi azalma sinyali göstermiyor. Jeopolitik gerginlikler tırmanıyor. Bize göre değerli metallerde pozisyon artırmayı sürdüre yatırımcılar altın madeninin üzerinde oturuyor." ytd

Bloomberg HT'de yer alan analize göre, stratejisler yatırımcı talebinin güçlü kalmasının beklendiğini ve Asya piyasalarındaki zayıf fiziksel talebi gölgede bıraktığını belirtti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA