Fitch'ten Türkiye Enflasyonu Açıklaması: Önümüzdeki Aylarda..

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Yönetici Direktörü Edward Parker bir açıklama yaptı ve Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmeleri değerlendirdi.

Fitch'ten Türkiye Enflasyonu Açıklaması: Önümüzdeki Aylarda..

Fitch 'ten Türkiye ile ilgili önemli açıklama.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings 'ten Türkiye ile ilgili bir açıklama geldi. Kuruluşun Yönetici Direktörü Edward Parker, Türkiye 'de enflasyonun düşüşünün hızlanmasını beklediklerini  ifade etti.

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA..

Gelişen piyasalara ilişkin Londra 'da düzenlenen toplantıda yatırımcılara sunum yapan Fitch Yönetici Direktörü Edward Parker, "Türkiye'de enflasyonun düşüşünün önümüzdeki aylarda baz etkileriyle hızlanmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

CARİ AÇIK DÜŞTÜ

Parker açıklamasının devamında cari açığa da değindi. Türkiye'de cari açığın düştüğüne işaret eden Parker,  "Türkiye'nin geçtiğimiz yazdan bu yana (cari açıkta) yaşadığı düzeltme dikkati çekici. Bununla birlikte Fitch'in pozitif görünüm belirlemesi için daha fazla ilerleme görmesi gerekiyor. Öte yandan Türkiye'de kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) oranı düşük kalmayı sürdürecek." dedi.

Edward Parker, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na yönelik eleştirilerini dile getirdi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA