Fitch'ten Flaş Türkiye Açıklaması: "Ciddi Bir Risk Var"

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch 'in Direktörü Paul Gamble Türkiye ekonomisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fitch'ten Flaş Türkiye Açıklaması: "Ciddi Bir Risk Var"

Fitch 'ten Türkiye açıklaması.

Fitch Ratings Direktörü Paul Gamble, yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye ekonomisini değerlendirdi ve  ön görülerini açıkladı. Gamble yaptığı açıklamada , Türkiye ekonomisinde daralma beklediklerini söyledi.

2019 YILINDA 1.1 DARALACAK

Gamble  açıklamasında "Cari işlemler açığında daralmanın TCMB'nin döviz rezervlerine artış yönünde yansıması yok. Türk ekonomisinin 2019'da yüzde 1,1 daralmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

2020 YILI BEKLENTİSİ: NEGATİF BÜYÜME OLACAK

Fitch Ratings Direktörü Gamble, ayrıca önümüzdeki yıl için de negatif görüntünün ekonomide hakim olacağını belirtirken, "Türk ekonomisinde negatif büyüme bekliyoruz. 2020-21'e kadar büyümenin trend seviyesine geri dönmesini beklemiyoruz." dedi.

SEÇİMLERDEN SONRA

Gamble açıklamasının devamında, hükümetin seçimden sonra ekonomik programlarda atacağı adımların önemli olacağını bu adımların izleneceğini ifade ederek, "Seçimlerden sonra hükümetin ekonomik programının uygulamaya konmasını izleyeceğiz." dedi.

TÜRKİYE ABD İLİŞKİSİ ETKİSİ

Türkiye'nin ABD ile ilişkisini yakından izlediklerini ifade eden Gamble,  "2010'den bu yana ilk kez kamu bütçe açığının GSYH'ya oranının yüzde 3'ü aşmasını bekliyoruz. Türk bankalarının kredi görünümleri negatif bu kredi profillerine yönelik riskleri, faaliyet ortamındaki zorlukları yansıtıyor." dedi.

NET BİR RİSK VAR

Gamble, "ABD'nin S-400'ler nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulaması konusunda net bir risk var." ifadesini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA