Fed Faiz Kararını Açıkladı-İşte Faiz Kararı Sonrası Dolar Kuru

Son dakika haberi: Fed, beklenen faiz kararını dünya kamuoyuna duyurdu. Amerikan Merkez Bankası 'ndan yapılan son dakika açıklamasında faiz arttırımı yapılmadı.

Fed Faiz Kararını Açıkladı-İşte Faiz Kararı Sonrası Dolar Kuru

Beklenen açıklama geldi ve Fed faiz kararını açıkladı.

Uluslararası piyasaların beklediği ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı sona erdi. Tüm piyasaların kilitlenmiş durumda beklediği faiz kararı az önce açıklandı. Önceki gün başlayan toplantı bugün sona erdi ve Fed faiz kararını dünya kamuyouna duyurdu.

FAİZ ARTTIRIMI OLMADI

Bu akşam TSİ 22:00 'da yapılan son dakika açıklamasında Fed, faiz arttırımına gitmeyeceğini duyurdu.

2019 YILI TAHMİNLERİ

Fed bu akşam ekonomistlerin beklediği yönde faiz artırmama kararı aldı. Fed için görüşler 2019 yılı için ise 3 faiz artışı yönünde. Önümüzdeki aylarda yapılacak toplantılarda Fed 'in faiz arttırımına gitmesi bekleniyor.

DOLARIN FAİZ KARARINA TEPKİSİ

Bugün gün içerisinde en yüksek 5,3245 seviyesini gören dolar kuru,  Merkez Bankası 'nın enflasyon raporu toplantısındaki beklentiler üzerine düşüş trendine girerek 5,2620 seviyesine kadar gevşedi. Dolar Fed kararı öncesinde de 5,26 seviyesinde seyrediyordu.

Piyasalar kapalı olduğu için dolar kurunun Fed kararına tepkisi henüz netleşmedi. Sabah saatlerinde Fed 'in dolar kuruna etkisi netleşecek. 

Kamubulteni.com  | Ankara