Faiz Sonrası Dolar Kuru Sert Düştü

Son dakika haberi: Merkez Bankası 'nın faiz kararı sonrası dolar sert düşüşe geçti.İşte dolar kurunda son durum.

Faiz Sonrası Dolar Kuru Sert Düştü

Faiz kararı sonrası dolar kuru sert düştü.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası PPK toplantısı sonrası beklenen açıklama geldi. Açıklamada beklentinin üzerinde bir faiz indirimi geldi. Politika faizi 19.75 seviyesinden 16.50 seviyesine düşürüldü.

İşte faiz indirimi açıklaması:

"Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19,75’ten yüzde 16,50’ye indirilmesine karar vermiştir.

Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyetteki ılımlı toparlanma eğiliminin devam ettiğini göstermektedir. Yılın ilk yarısında net ihracatın büyümeye katkısı devam ederken, yatırımlar zayıf seyrini korumuş, özel tüketim kademeli olarak katkısını artırmıştır. Küresel büyüme görünümündeki zayıflamaya rağmen, rekabet gücündeki gelişmelerin etkisiyle mal ve hizmet ihracatı artış eğilimini sürdürmekte, özellikle turizmdeki güçlü seyir doğrudan ve bağlantılı sektörler kanalıyla iktisadi faaliyeti desteklemektedir. Öncü göstergeler iktisadi faaliyetin sektörel yayılımının bir miktar iyileştiğine işaret etmektedir. Önümüzdeki dönemde net ihracatın büyümeye katkısını sürdüreceği, enflasyondaki düşüş eğilimi ve finansal koşullardaki iyileşmeyle birlikte ekonomideki kademeli toparlanmanın devam edeceği öngörülmektedir. Büyüme kompozisyonu dış dengeyi olumlu etkilemektedir. Cari işlemler dengesindeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir."

325 baz puanlı indirim sonrası dolar kuru hareketlendi.

FAİZ ÖNCESİ 5.74 SEVİYESİNDEYDİ

Faiz kararı öncesi 5.74 TL seviyesinde olan dolar kuru  düşüşe geçti. Bloomberg 'ten edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru 5.67 TL seviyesine geriledi.