Faiz Müjdesi Geldi: İhtiyaç-Taşıt-Konut Kredisinde Yapılandırma Bekleniyor

Yüksek faizle kredi çeken , faizler düştükten sonra da hala aynı orandan borcunu ödeyen vatandaşlar yapılandırma müjdesi bekliyor. Peki konut, ihtiyaç ve taşıt kredilerinde yapılandırma olacak mı? İşte detaylar.

Faiz Müjdesi Geldi: İhtiyaç-Taşıt-Konut Kredisinde Yapılandırma Bekleniyor

Kredi yapılandırma müjdesi bekleniyor.

Temmuz ayında , Merkez Bankası 'nın faiz indiriminden sonra konut, ihtiyaç ve taşıt kredilerinde faiz indirimi müjdesi gelmişti.  Faiz indirimi müjdesi sonrası binlerce vatandaş, yapılandırma için de müjde beklemeye başladı. Ancak bankalar mevcut borçluların geri ödemelerini aynı şekilde devam ettiriyor.

YAPILANDIRMA NE DEMEK?

Konut kredisinde faiz 1.5 seviyesinden kredi çekilince toplam maliyet buna göre hesaplanır. Ancak vatandaşın kredi ödemesi devam ederken bir faiz indirimi olursa banka , kalan borcu yeni kredi faizine göre hesaplar ve borçlu , bankaya daha az ödeme yapar.

TAŞIT, KONUT VE İHTİYAÇ KREDİSİNDE İNDİRİM GELDİ

Merkez Bankası 'nın geçtiğimiz Perşembe günü faiz indirimi yapması sonrası konut kredisinde 500 bin TL 'nin üstündeki kredilerde faiz indirimi olmuş, ihtiyaç ile taşıt kredilerinde de indirim olmuştu.

Kredi faiz indirimleri kamu bankaları tarafından yapıldı. Önümüzdeki günlerde diğer bankaların da faiz indirimine gitmesi bekleniyor. 

YAPILANDIRMA GELECEK Mİ?

Kredilerde faiz düşüyor ancak bankalar , kredi borçluları için yapılandırmaya gitmedi. Bu konuda bankalardan henüz bir açıklama da gelmedi. Borçlular ise , kalan borçlarının güncel faiz oranlarına göre hesaplanmasını istiyor.

Yapılandırma müjdesi geldiğinde haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN