Faiz İndirimi Öncesi Flaş Dolar Tahmini

Dolar kuru ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Önceki gün Erdoğan 'ın faiz indirimi açıklaması sonrası Turkish Yatırım Araştırma Bölüm Başkanı Baki Atılal; dolar kuru tahminini duyurdu.

Faiz İndirimi Öncesi Flaş Dolar Tahmini

Son dakika haberi: Erdoğan 'ın faizi ndirimi açıklaması sonrası ilk detaylar geldi.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya 'nın görevden alınması sonrası ilk faiz indirimi açıklaması geçtiğimiz Temmuz ayında gelmişti. Faizler Temmuz ayında 19.75 bandına çekildi.

Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada faiz indirimi ile ilgili "Perşembe günü faiz oraları düşecek, faiz oranları düşünce enflasyon da düşecek, bunu göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

TOPLANTI 12 EYLÜL 2019 GÜNÜ

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu önümüzdeki günlerde toplanacak ve  12 Eylül günü merakla beklenen faiz kararı açıklanacak.  Turkish Yatırım Araştırma Bölüm Başkanı Baki Atılal;  faiz indirimi beklentisi ile ilgili manşet enflasyondaki olumlu seyre, çekirdek enflasyonda yaşanan düşüş ve önümüzdeki aylarda düşüşün devam edecek olması da eklenince, faiz indirimi konusunda TCMB'nin elinin güçlendiğini ifade etti. 

Atılal faizlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Biz de yıl sonu yüzde 13,5'lik enflasyon beklentimiz dahilinde, eylül toplantısında TCMB'den 300 baz puanlık indirim beklemekteyiz. Ekimde de faiz indirimleri sürecektir" dedi.

BİST100 endeksinin 100.500 üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda, yeni hedefin 103.500 olacağını ifade eden Atılal şunları söyledi:

"Kısa vadede TCMB, ECB ve FED'in toplantıları ile Brexit gelişmeleri gündemin odağında yer alacak. Bir haftalık periyotta İngiltere'de çok hızlı gelişmeler yaşanmıştı. Başbakan Johnson'ın, Brexit'in ertelenmemesi için sonuna kadar mücadele edeceğini açıklaması sonrası, konuyla ilgili gelişmeler bir süre daha gündemi meşgul edecek. ABD ekonomisindeki ivme kaybı sebebiyle, FED'in 25 baz puanlık indirim yapacağı öngörülüyor."

DOLAR NE KADAR OLACAK?

Atılal faiz indirimi ile birlikte dolar kurunda yaşanması beklenen dalgalanmaya değindi. Global ve yurt içi konjonktürün korunması halinde doların 5,64-5,72 bandında hareket etmesinin beklenebileceğine söyleyen Atılal ,  Temmuz ayındaki değişimin yaşanacağını aktardı. 

Dolar şu sıralar 5.72 TL seviyesinde seyrediyor. 

FAİZ İNDİRİMİ AÇIKLAMASI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN