Fahrettin Yokuş 'Asgari Ücrete 2019 Yılında İki Zam Yapılmalı'

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 2019 yılı asgari ücret ile ilgili 2'li zam teklifinde bulundu.

Fahrettin Yokuş 'Asgari Ücrete 2019 Yılında İki Zam Yapılmalı'

Asgari ücretlinin an itibariyle enflasyon göze alındığında alacaklı durumda olduğunu söyleyen Yokuş, 2019 yılında asgari ücretin en az 2 bin lira olması gerektiğini, 2019 yılının ikinci altı ayında ise 2 bin 200 TL'ye çıkarılması gerektiğini söyledi. 

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Şu anda asgari ücretliler hükümetten yüzde 15 alacaklı. Yani 1600 lirayı yüzde 15 ile çarparsanız alacaklı kısmı görürsünüz. Bir de 2019 enflasyonuna göre zam yapılması lazım. 2019 yılının ilk 6 ayında asgari ücret 2000 TL, ikinci altı ayda 2 bin 200 liraya çıkması lazım ki 2019 yılında asgari ücretli enflasyonun altında ezilmekten kurtulsun. Tabi bunlar da yeterli değil aslında, ben burada daha yüksek rakamları da söyleyebilirim. Anlamsız gelecek rakamları söylemek bizim politikalarımıza uymaz. Yılbaşında asgari ücret en az 2 bin lira olmalı, yılın ikinci ayında asgari ücret en az 2 bin 200 liraya çıkarılmalıdır" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu'nda dün yaptığı asgari ücret konuşmasında, "Önümüzdeki ay toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, vatandaşlarımızın beklentilerini ve sosyal dengeleri göz önünde bulundurarak, asgari ücretle çalışanlarımızın tamamını memnun edecek bir düzeye çıkartacağına inancımın tam olduğunu buradan ifade ediyor ve hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum." demişti.

ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ DÜN TBMM'DE GERÇEKLEŞEN GÖRÜŞMELERE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLAYIN.