Evlenecek Gençlere Devletten 9 Bin TL: İşte Başvuru Şartları

Devletten evlenecek gençlere 9 bin TL 'ye kadar destek. Çalışma Bakanı Selçuk 'un geçtiğimiz hafta duyurduğu çeyiz hesabı başvuruları bugün başladı.

Evlenecek Gençlere Devletten 9 Bin TL: İşte Başvuru Şartları

Evlenecek gençlere devlet yardımı.

Geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan Aile Bakanı Selçuk, çeyiz hesabı için başvuruların 17 Nisan günü başlyaacağına yer verdi. Bakan Selçuk  açıklamasında,  "Evlenecek gençlere çeyiz desteği başvuruları 17 Nisan'da başlıyor" ifadelerini kullandı.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenmekte tereddüt eden gençlere Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının katkısıyla açılan “çeyiz hesapları”na dair ilk ödemeler 2019 Mayıs ayı içerisinde yapılacak.

KİMLER .ÇEYİZ HESABI AÇABİLİR?

Çeyiz hesabı açmak için vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Öte yandan , Türk vatandaşı olarak doğup bir sebepten Türk vatandaşlığından çıkanlara verilen Mavi Kart sahipleri de çeyiz hesabı açtırabiliyor.

24 yaşını aşmamış ve bir evlilik yapmamış olan vatandaşlar çeyiz hesabı açabiliyor.  Çeyiz hesabından yararlanabilmek için 27 yaşını doldurmadan önce evlilik yapılmaması gerekmektedir. 27 yaşını doldurmadan evlenenler çeyiz hesaplarına üç yıl boyunca düzenli ödeme yapmışlarsa, hesaplarında biriken parayı devlet katkısıyla birlikte geri alabiliyorlar. 18 yaşını doldurmadan çeyiz hesabı açtırmak isteyenlerin hesapları velileri veya yasal vasileri tarafından açılabiliyor. 18 yaşından önce kişiler kendi isimlerine çeyiz hesabı açtıramıyorlar.

NE KADAR DEVLET DESTEĞİ VAR?

Çeyiz hesaplarına uygulanan faizde ve devlet katkısında, vatandaşların hesaba yatıracağı parann süresi çok büyük önem taşıyor. 

Hesaba uygulanan faizler; 36, 48 ve 60 ay arasında değişkenlik göstermektedir. 60 ayı bulan ödemelerde hesaba uygulanan faiz oranı %25 seviyesine kadar çıkarken , bu hesaba devlet katkısı 9.000 TL ’ye kadar ulaşıyor.

36 ile 47 ay arasındaki ödeme yapan vatandaşlara da, %20 civarında faiz uygulanmakta ve devlet evlenmek için parasını çekecek  hesap sahibine 6.500 TL katkı payı ödüyor. 48 ila 59 ay arasında ödeme gerçekleştiren hesap sahipleri %22 faiz alırken devlet katkısı 7.500 TL oluyor. 36 aydan az ödeme yapılmış hesaplara ise herhangi bir faiz veya devlet katkısı uygulanmıyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Çeyiz hesabı açtırmak için size en yakın bankaya gidebilirsiniz.

Memur alımı haberleri için TIKLA-TAKİP ET