Eski Hazine Müstaşarı Eğilmez'den Korkutan 2019 Dolar Tahmini

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden , eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez'den 2019 yılı dolar tahmini geldi. Eğilmez, 2019'da kendisinin tahminin 7.5 olduğunu açıklarken, İMF'nin 2019 dolar tahminin 10.5 TL olduğunu, hükümetin ise 6.3 TL yıl sonu dolar tahmininde bulunduğunu söyledi.

Eski Hazine Müstaşarı Eğilmez'den Korkutan 2019 Dolar Tahmini

KORKUTAN 2019 YILI DOLAR TAHMİNİ

Ekonomist Mahfi Eğilmez , katıldığı bir konferansta İMF ve kendi dolar tahminini açıkladı. Bir süre Hazine Müsteşarlığı görevinde de bulunan Ekonomist Mahfi Eğilmez, 2018 yılındaki Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, 2019 yılı dolar kuru tahminini de açıkladı. Eğilmez, kendisinin dolar tahminin 7,5 olduğunu fakat İMF'nin dolar konusundaki tahmininin iç karartıcı olduğunu vurgularken, 10,21 TL'lik imf tahminine dikkat çekti.

HÜKÜMETİN YEP'İNDE DOLAR TAHMİNİ 6.3 TL

Hükümetin Yeni Ekonomi Programı'nda dolar tahmininin 6,3 olduğunu söyleyen Eğilmez, 2019 yılı enflasyon tahminlerinin yüzde 15, işsizlik yüzde 12, büyüme oranının ise hükümet tarafından yüzde 2,3 olarak açıklandığını hatırlattı. Mahfi Eğilmez'e göre Türkiye 2019 yılında yüzde 2,0 oranında küçülecek.

7 TL ÇOK TEHLİKELİ, DÜŞSE DERT, ÇIKSA DERT

Eğilmez, Amerikan Doları'nın 3.70 seviyesinden 4,20 seviyelerini görmesinin büyük tehlike olmadığını fakat birden 7'li rakamlara çıkmasının büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. İthalatçıların bu tür durumlarda büyük sıkıntılarla baş başa kaldığına dikkat çeken Ekonomist, dolar kuru 7 TL'den 5,20 civarına düştüğünde ise ihracatcının sıkıntıya girdiğini söyledi. Eğilmez, Merkez Bankası'na ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası'nın vatandaşı aldattığını öne süren Eğilmez, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın hedeflerinin TÜFE için yüzde 5 hedef koyduğunu fakat hedefin bir sonraki ay 12'ye çıkabildiğini, bu tür durumlarda da vatandaşın güveninin sarsıldığını söyledi. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA