Erdoğandan Kredi Faizleri ve Döviz Kuru Açıklaması

Son dakika haberi.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında Merkez Bankasının faizleri daha da düşüreceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: En son Merkez Bankası faizleri indirdi. Daha da inecek enflasyon da düşecek. Yatırımcı kardeşlerime sesleniyorum. Hemen yapın. Döviz kuru belli seviyenin üzerine çıkamıyor. Bankalar faiz indirimi duyuruyor.

Erdoğandan Kredi Faizleri ve Döviz Kuru Açıklaması

İstanbul İzmir otoyolunun açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kredi müjdesi. 

Merkez Bankası 'nın faiz indirimine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz indirimlerinin devam edeceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın konuşması şu şekilde.. 

 Biz ülkemizin ve milletimizin hak, hukuk ve geleceğini düşünüyoruz. 2013'ten bugüne kadar Türkiye'nin yaşadığı meseleler herhangi bir ülkenin başına gelse düştükleri yerden kalkamazlardı. Biz Allah'ın yardımı milletimizin desteği ile bunların süresinden geliyoruz . Pençe 1'i, Pençe 2'yi takip ediyorsunuz değil mi? Birer birer yok ediyoruz. En son Merkez Bankası faizleri indirdi. Daha da inecek enflasyon da düşecek. Yatırımcı kardeşlerime sesleniyorum. Hemen yapın. Döviz kuru belli seviyenin üzerine çıkamıyor. Bankalar faiz indirimi duyuruyor. 50 milyonun üzerine çıktık turist sayısında. Buraya gelmeden yapamıyorlar. İhracatımız yıllık 170 milyar doları geçti. Cari açığımız 2,4 milyar dolara 58 milyar dolardan geriledi.

Ekonomi bombası tuzakları kuranların elinde kaldı. Herkes artık ekonomimizle ilgili spekülasyonlara kulaklarını tıkayıp işine gücüne bakmalı. Yeni yatırım mı yapacaksınız, hemen yapın. Projeniz, plan ve girişim planınız mı var hemen yapın. Suriye'den Doğu Akdeniz'e ülkemizin hakkını korumak için gece gündüz mücadeleye devam edeceğiz. Bakanlarımız, kurumlarımız Türkiye'ye hedeflerine ulaştırmak için çalışacak. Önümüzdeki 1 yılı geride bıraktığında yeni şahlanış dönemine gireceğiz.

BANKALAR KONUT VE TÜKETİCİ KREDİSİ FAİZLERİNİ İNDİRDİ

Merkez Bankasının faiz indirimi sonrası kamu bankaları konut ve tüketici kredilerinde faiz indirimi yaptı. Konutta faizler 0.99'un altına indirilirken tüketici kredisi 1.50 seviyesinden veriliyor.

Merkez Bankasının 2019 yılı sonuna kadar faiz indirimine devam edeceği belirtilirken, faiz indirimlerinin devam edecek olması banka kredi faizlerinin daha da düşeceğini gösteriyor.