Erdoğan Açıkladı: 2.5 Milyon Kişiye İş

Son dakika haberi: MÜSİAD Genel Kurulu 'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2.5 milyon kişinin işe yerleştirileceğini söyledi.

Erdoğan Açıkladı: 2.5 Milyon Kişiye İş

2,5 milyon kişiye iş.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , MÜSİAD 25. Genel Kurulu 'nda konuşma yaptı ve 2.5 milyon kişinin iş sahibi olacağını söyledi.

"Resmi açılışını yaptığımız MÜSİAD'ın yeni genel merkez binasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. DEİK Başkanı Nail Olpak kardeşimize de teşekkür ediyorum. Yola burada onunla çıktık. Hamdolsun yer mekan güzel ulaşım rahat artık kendi hizmet binası içerisin tüm faaliyetlerini gösterme imkanını MÜSİAD yakalamış bulunuyor.

1990 yılında ülkeye hizmet aşkıyla yola çıkan MÜSİAD bugün dünyanın en itibarlı sermaye kuruluşlarından biri haline gelmiştir. MÜSİAD'ın büyümeye devam ediyor olmasını dikkatle izliyorum. Daha kucaklıyacı daha toparlayıcı bir kuruluş olması bakımından da önemsiyorum. Devletle sermaye arasında köprü olan MÜSİAD yanımıza durmasıyla da milli ve yerli oluşunu göstermiştir. Bunun en önemli örneği de 15 temmuz olayıdır. 15 Temmuz'da beraberce dayanışma içerisinde verilen mücadele asla unutulamaz.

MÜSİAD tam anlamıyla bir amiral gemisi misyonu üstleniyor. MÜSİAD global ve MÜSİAD yerel yapılarıyla yurt içinde ve yurt dışında geniş bir alana yayılan bilgi edinme ve işleme süreçlerini ekonomimizin hizmetine sunmaktadır. Milli serveti ne kadar büyütürsek ülkemizin her bir ferdi o derece fayda elde edecektir. İlk günden bugüne kadar hep biz sizin yanınızda yer aldık. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması konusunda MÜSİAD'ın çalışmalarının daha da yaygınlaştırılmasına ihtiyacımız vardır.

Genç cumhuriyetimizi demokrasiden ekonomiye her alanda pek çok sınamadan geçerek bugünlerine ulaştı. Bir asır önce adeta tüm dünyanın üzerimize geldiği bir dönemde kendimize yeni bir devlet kurarak ümitlerimizi yeniden tazeledik. Ekonomide attığımız adımlarla hem ülkemizi zenginleştirdik hem de devletimizi güçlendirdik.

2,5 MİLYON KİŞİ İŞ SAHİBİ OLACAK

Müsiad 'ın üye sayısını soran Erdoğan , "en az 2 ya da 3 tane işsizi istihdam sahibi yapıp, MÜSİAD 'ın ekmek kapısı olduğunu tüm dünyaya kanıtlaması gerektiğini söyledi."

Erdoğan istihdam sayısının 2019 yılının ilk günlerinden beri artan bir eğilimde olduğunu ve Nisan ayında patlama yapacağını söyledi.