Engin Altay: Bütçede EYT, 3600 Ek Gösterge, Memur, İşçi ve İşsiz Sorunları da Görüşülmeli

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu'nda önümüzdeki günlerde başlayacak bütçe görüşmelerinin daha kapsamlı yürütülmesi, bunun için de meclis çalışma sürelerinde değişikliğe gidilmesine ilişkin çağrıda bulundu.

Engin Altay: Bütçede EYT, 3600 Ek Gösterge, Memur, İşçi ve İşsiz Sorunları da Görüşülmeli

CHP'li Altay,  TBMM Genel Kurulu'na gelen ilgili teklifine ilişkin, "Grup önerimiz umarım kabul edilir, kabul edilmezse AK PARTİ'nin grup önerisi var aynı mahiyette. Sadece aradaki fark, bizim grup önerimiz, bütçenin biraz daha kapsamlı, biraz daha geniş bir zaman dilimi içinde görüşülmesinden ibaret." ifadelerini kullanırken, bütçe görüşmelerinde emeklilikte yaşa takılanlar, 3600 ek gösterge, işçi ve memurların sorunları, asgari ücretli çalışanlar ve kadına şiddet gibi konuların gündeme gelmesi gerektiğini, işsizlik ve suriyeli meselelerinin de tartışılması gerektiğini söyledi.

Engin Altay, "Şiddet gören kadını burada konuşmalıyız. İş arayan işsizin sorununu burada konuşmalıyız. Suriyeli 4 milyon sığınmacının Türkiye'de yarattığı tramvayı da bu bütçe vesilesiyle burada konuşabilmeliyiz değerli milletvekilleri. Yurt ve barınma sorunu yaşayan üniversitelilerin sorunlarını da bu bütçe vesilesiyle burada enine boyuna konuşmamız gerekiyor. Emeklilikte yaşa takılanların, 3600 ek göstergeyi bekleyen kamu görevlilerinin sorunlarını, "iş kazası" adı altında işlenen iş cinayetlerini de bu bütçe vesilesiyle burada konuşabilmemiz lazım. Cemevlerinin sorunları var, açık yüreklilikle burada bunları konuşmamız lazım. Din görevlilerimizin ve camilerimizin de sorunları var, bunları da bu bütçe vesilesiyle burada konuşabilmemiz lazım. Atanamayan öğretmenlerin sorunlarını burada konuşabilmemiz lazım. Okulların ihtiyaçları için kıvranan okul aile birliklerinin sorunlarını da burada konuşmamız lazım." şeklinde konuştu.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlaısnı yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA