Enflasyon Sonrası Dolar Kuru ve Altın Yükselişe Geçti-İşte Son Fiyatlar

Son dakika haberi: Enflasyon açıklaması sonrası dolar kuru ve altın fiyatlarında yükseliş görüldü. İşte dolar kuru ve altın fiyatlarında son durum.

Enflasyon Sonrası Dolar Kuru ve Altın Yükselişe Geçti-İşte Son Fiyatlar

Enflasyon açıklaması sonrası dolar ve altın yükselişe geçti.

Son günlerde yükselişe geçen dolar kuru, bugün enflasyon açıklamasının gelmesinin ardından tekrar yükselişe getçi. Öte yandan gram altın fiyatı da yükselişe geçti.

ENFLASYON BEKLENTİNİN ÇOK ALTINDA GELDİ

Açıklanan Şubat 2019 enflasyon rakamları, beklentilerin çok altında geldi. 0,45 civarında beklenen enflasyon, 0,16 geldi. TÜFE'de (2003=100) 2019 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %0,16, bir önceki yılın Aralık ayına göre %1,23, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,67 ve on iki aylık ortalamalara göre %17,93 artış gerçekleşti.

DOLAR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

Enflasyon açıklaması sonrası dolar kuru yükselişini dürdürdü. Geçtiğimiz hafta 5,30 TL seviyesinde seyreden dolar kuru, bu haftaya 5.32 TL seviyesinden başlamış ve önceki günü 5,35 TL seviyesinden kapatmıştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar kuru , bir miktar daha yükseldi ve 5,39 TL seviyesine kadar geldi. 

Dolar kurunun yükselişi, kürsel piyasalarda yaşanan gelişmelerden kaynaklanıyor. 

ÇİN VE ABD

Dünyanın en büyük iki ekonomisi Çin ve ABD' nin ekonomik alandaki savaşları hala devam ediyor. Bu durum küresel piyasaları ciddi şekilde olumsuz  etkiliyor.

EURO 

Euro kuru ise önceki günü 6.11 TL seviyesinden kapatmıştı. Bugün bir miktar düşüş gösteren ve 6,09 TL seviyesine gerileyen Euro, şu sıralar 6.11 seviyesine geldi.

ALTIN FİYATLARI

Son günlerde düşüşe geçen gram altın , önceki günü 222 TL seviyesinden kapatmıştı. Geçtiğimiz hafta 229 TL seviyesine kadar yükselen gram altın şu sıralar 223,26 TL 'den işlem görüyor.  Çeyrek altın ise kapalı çarşıda 361 TL 'ye alınıp 369 TL 'ye satışa sunuluyor.

Kamubulteni.com  | Ankara
Kaynak: Bigpara