Emeklilikte Yaşa Takılanlar Ankara'da Bir Araya Geldi (EYT Ankara Buluşması 2019)

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) , bugün Ankara'da binlerce kişilik katılımla miting düzenliyor. Daha önce bir çok şehirde bir araya gelen EYT'lilerin son ve en büyük buluşması Ankara'da gerçekleşiyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a siyasi partilerden ve STK'lardan da destek veriliyor. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Ankara'da Bir Araya Geldi (EYT Ankara Buluşması 2019)

EYT'LİLER ANKARA'DA BİR ARAYA GELDİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) , bugün Ankara'da binlerce kişilik katılımla miting düzenliyor. Daha önce bir çok şehirde bir araya gelen EYT'lilerin son ve en büyük buluşması Ankara'da gerçekleşiyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a siyasi partilerden ve STK'lardan da destek veriliyor. Emeklilikte Yaşa takılanlar'ın bugün Ankara'da düzenlediği toplantıda EYT'liler seçim öncesi düzenleme gelmemesi halinde sandıkta gerekenin yapılacağını, düzenlemeye yönelik güzel haberleri beklediklerini belirtiyor. EYT'lilerin maliyetinin söylendiği gibi uçuk tutarlarda olmadığını, TBMM'de bu işin kısa sürede çözülebileceğini belirten EYT Derneği yetkilileri, 'Sn. Cumhurbaşkanımızın emeklilikte yaşa takılanlar konusunda yanlış bilgilendirildi. MHP seçim beyannamesinde bize yönelik bir çok söz verdi fakat düzenleme taleplerine yönelik harekete geçmiş değil.  MHP'li milletvekillerinin EYT konusundaki sosyal medya paylaşımları gözümüzün önünden gitmiyor. Madem bu şekilde geri adım atılacaktı neden bize umut verildi' diyerek tepki gösteriyor. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz haftalarda EYT konusunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuş, EYT ve mahkum affı konusunda MHP'nin sözünün arkasında olduğunu, bununla ilgili çeşitli çalışmalar yapıldıktan sonra çözümün getirileceğini söylemişti. Fakat MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin açıklamalarının üzerinden geçen süreye rağmen bir adım atılmış değil. 

ANKARA'DAKİ TOPLANTIYA İLGİ YOĞUN OLDU

Ankara'daki EYT Buluşmasına Türkiye'nin dört bir yanından emeklilikte yaşa takılan vatandaş katıldı. Binlerce vatandaşın katılımıyla Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşen EYT Ankara 2019 Buluşmasına İYİ Parti'li ve CHP'li milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda sendika ve STK'da destek verdi. Toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, CHP'li Ömer Fethi Gürer, İşçi Partisinden isimler, TKP temsilcileri de katıldı. Saadet Partililerin de destek verdiği toplantıya ilişkin videolar da sosyal medyaya düşmeye başladı. 

KAMU BÜLTENİ ERKAN AYDIN RÖPORTAJINDA EYT MESELESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın'a emeklilikte yaşa takılanlar meselesini sorduk. CHP'li Aydın, "Ben bu konuyu  TBMM Genel Kurulu’nda ve bütçe görüşmelerinde sık sık gündeme getiren bir milletvekiliyim. O insanların umuduyla oynanmasını hazmedemiyorum. Onca yıl devlete emek döken insanların mağduriyetini hazmedemiyorum.  Futbol kulüplerinin 10 milyar liralık borcuna para buldular mı? Evet!  İşadamlarının 5 milyar liralık borcuna kalem çektiler mi? Evet!  Cep telefonu operatörlerine peşin ödediğimiz 5 milyar liralık vergiyi operatörlere hibe ettiler mi? Evet! Ama EYT’lilere para yok. Öyle mi? Bu mudur sizin adaletiniz?

Erkan Aydın Röportajının tamamına http://www.kamubulteni.com/kamu-personeli/osmangazi-belediye-baskan-adayi-erkan-aydin-la-soylesi-isci-h6824.html adresinden erişebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA