Emekli ve Memurun Ocak Zammı Hesaplandı İşte En Düşük Maaşlar

Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber gözler memur ve emeklilerin maaş zamlarına çevrildi. TÜİK verilerinin açıklanmasıyla beraber zamlarda yeni hesaplama belli oldu.

Emekli ve Memurun Ocak Zammı Hesaplandı İşte En Düşük Maaşlar

Memur ve emeklinin maaş zamları enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Temmuzda memur ve emekliler maaşlarını zamlı alırken gözler yılbaşında yapılacak zamlara çevrildi.

TÜİK tarafından temmuz ayında aylık enflasyon yüzde 2,37, yıllık enflasyon ise yüzde 79,60 olarak açıklandı. Bu veriler açıklandıktan sonra sorulan tek bir soru var, ‘’Ocak ayında zamlı maaşlar ne kadar olacak?’’

Merkez Bankasının yol sonu enflasyon tahmin rakamlarını açıkladıktan sonra hesaplamalar yapıldı. Merkez Bankası yılsonu enflasyon tahminlerini yüzde 60.4 olarak açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "2022 yıl sonu enflasyon tahminini 17.6 puanlık güncellemeyle yüzde 42.8'den yüzde 60.4'e yükselttik" dedi. Eğer Merkez’in bu tahmini gerçekleşirse memur ve emekli ne kadar zam alçak.

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri

Yılsonu enflasyon tahmin rakamlarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayında yüzde 12.38 zam alacak. Tabi bu zammın kesinleşmesi için enflasyon rakamlarının beklendiği gibi çıkması gerekiyor. Enflasyon verileri açıklandıkça bu oranda değişebilir.

Yüzde 7’yi Aşması Gerekiyor

Memurların ve emeklilerinin fark alabilmesi için bu yılın ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 7'yi aşması gerekiyor. Yüzde 12.68'lik tahmine göre memurlar ve memur emeklilerine yüzde 5.68 fark çıkacak. Bu durumda Ocak zammı yüzde 8 zam ve yüzde 5.68 enflasyon farkıyla yüzde 13.68'i bulacak.

En Düşük 6 bin 909 Lira

Bu verilerin gerçekleşmesi durumunda en düşük maaş, memur emeklilerinde 6 bin 78 liradan 6 bin 909 liraya yükselecek, memurlarda ise 9 bin 105 liradan 10 bin 350 lira olacak.

En düşük maaş, esnaf emeklilerinde 4 bin 197 liradan 4 bin 729 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 4 bin 687 liradan 5 bin 281 liraya çıkacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /