Emekli maaşlarına hükümet eli değdi! En düşük maaşta çarşı pazar karışacak

En düşük emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalar geldi! Tüm detaylar haberimizde.

Emekli maaşlarına hükümet eli değdi! En düşük maaşta çarşı pazar karışacak

En düşük emekli maaşlarında oranlar belli oldu! Maaşlar bu kadar zamlanacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMALARI

Emekli vatandaşlar senede iki kere zam almaya devam ediyor. Ocak ayında emekli vatandaşların maaş zamları memur maaş zamlarıyla eşitlendi ve yüze 49.25 oranında zam yapıldı. Zamlar sonrasında en düşük emekli maaşları da 10 bin TL'ye yükseltildi. En düşük emekli maaşlarında enflasyon oranları önemli bir referans oluyor. 2024 senesinde şimdiye kadar üç aylık enflasyon verileri açıklandı ve emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zamlar da netleşmeye başladı.

en düşük emekli maaşı açıklamaları

 Temmuz ayında emekli vatandaşlara Nisan, Mayıs, Haziran aylarında açıklanacak enflasyon oranlarına göre zam yapılacak. Şimdiye kadar 3 aylık enflasyon farkı yüzde 15.05 oranında açıklandı. Emekli vatandaşların kök maaşlarına yapılacak zam oranı 2024 senesi enflasyon verilerine göre yüzde 36 oranında hesaplanıyor. 2024 senesi 6 aylık enflasyon verileri yüzde 25 seviyesinde gerçekleşecek gibi tahminler de bulunuyor. Geçtiğimiz zam döneminde 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseltilen en düşük emekli maaşları Temmuz ayında 10 bin TL'den 15 bin TL'ye yükseltilecek gibi duruyor.