Elektrik Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor

Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor. Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Özkadı yaptığı son dakika açıklamasında , beyaz eşyada enerji etiketi uygulamasına geçileceği , bu uygulama ile birlikte elektrik faturalarında ciddi azalma olacağını söyledi.

Elektrik Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor

Elektrik faturalarında 2021 açıklaması.

Türkiye Gazetesi , son dakika olarak aktardığı haberde Avrupa 'nın 2021 yılında beyaz eşya sektöründe geçeceği enerji verimliliği meselesine dair detayları aktardı. 

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Özkadı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği 'nin 2021 yılında enerji etiketi uygulamasına geçeceğini ve bu sayede elektrik faturalarında ciddi oranda azalma olacağını söyledi. Özkadı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Enerji etiketi uygulaması ile buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinelerinde geçerli olacak. Uygulama 2030 yılına kadar Türkiye'de konutlardaki elektrik faturalarında 23 milyar TL tasarruf sağlayacak. Bu Türkiye'deki toplam hanenin bir yıl boyunca kullandığı elektriğin yüzde 40'ına denk geliyor. Ayrıca karbon salımını da 14 milyon ton azaltacak. Yeni enerji etiketine geçiş sürecinde desteğe ihtiyacımız var. Beklediğimiz destekleri yetkililere ilettik, gelişmeleri takip ediyoruz. Maliyeti daha yüksek olan enerji verimli ürünlerle ilgili teşvikler sağlanması da bu süreçte önemli bir adım olur."

TÜRKBESD tarafından hazırlanan verilere bakacak olursak , 2019 yılının ilk dokuz ayında , iç pazardaki satışlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında bir daralma gösterdi.

İhracat yüzde 1 seviyesinde artarken  üretim yüzde 2 oranında bir azalma gösterdi. TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer yaptığı açıklamada , sektörde toparlanmanın başladığını söyleyerek, "Sektörümüz iç pazardaki daralmaya karşın yüzde 75 oranındaki güçlü ihracatı sayesinde üretim kapasitesini koruyor. Ancak uluslararası rekabet gücümüzü koruyabilmek için üretim ve AR-GE teşvikleri, vergi muafiyetleri gibi bazı düzenlemelere ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA