Ekonomistler Uyarıyor: Cebinizde 1 Dolarınız Bile Varsa Dikkat!

Dikkat! FED Faiz Kararı ve Dolar Değerlemesi! Cebinizdeki 1 dolar bile önemli. Ekonomistler uyarıyor: Merkez Bankası'nı izleyin. Altın fiyatları ve dövizdeki değişimleri takip edin.

Ekonomistler Uyarıyor: Cebinizde 1 Dolarınız Bile Varsa Dikkat!

FED'in Faiz Artırımı Bekleniyor

Reuters tarafından yapılan ankete göre, geçtiğimiz ay faizleri sabit tutan FED'in, 2023 yılında son kez Temmuz ayında 25 baz puanlık bir faiz artırımı yapması bekleniyor. Bu kararın, ons altın fiyatlarında önemli bir düşüşe neden olabileceği ve aynı zamanda Euro/dolar paritesindeki yükselişin geri çekilmeler yaşamasına yol açabileceği belirtiliyor.

Altın Fiyatları ve Fed Faizleri Arasındaki Ters Orantı

Katılan ekonomistler, altın fiyatları ile Fed faizleri arasında ters orantı olduğuna dikkat çekiyor. Haziran ayında faizlerin sabit bırakılmasının altın fiyatlarında önemli bir sıçrama yapabileceğine işaret ediyorlar.

dolar2.jpg

Doların 30 TL'yi Aşması Mümkün Mü?

Eski IMF ekonomisti Dr. Burcu Aydın Özüdoğru, Merkez Bankası'nın piyasa gerçeklerine yaklaşmaması ve faizleri anlamlı bir boyutta artırmaması halinde, Fed'in gelişmekte olan ülkelerin para birimlerini değersizleştirebileceğini ifade ediyor. Bu durumda, dövizdeki direncin tamamen kırılacağını ve dolar/TL paritesinin hızla 30 lirayı aşabileceği tahmin ediliyor.