Ekmekten Sonra Bir Zam Daha Geliyor: Yüzde 33 Zam

Önceki gün ekmeğe gelen zammın ardından bir gıda ürününe daha zam geliyor. Tepki çeken am açıklamasının detayları haberimizde.

Ekmekten Sonra Bir Zam Daha Geliyor: Yüzde 33 Zam

Ekmeğe önceki gün yüzde 15'lik bir zam yapıldı. Bu zammın ardından süte de zam yapıldı.

Ulusal Süt Konseyi bugün Ankara'da toplanacak ve süte gelecek zam hakkında nihai karar alınacak. Konsey toplantısı öncesi bir basın toplantısı düzenleyen ve açıklamada bulunan Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, süte gelecek zammın miktarını kamuoyuna duyurdu.

Süt fiyatlarında bugün yüzde 33'lük bir zam geleceğini söyleyen Solakoğlu,  fiyatının bugün 2 TL'ye çıkacağını kamuoyuna duyurdu. Marketlerdeki süte 3 yıldan bu yana sürekli olarak zam Grandbetting geldiğini ancak üreticinin zam yapmadığını söyleyen Solakoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Marketlerdeki süte üç senedir zam geliyor fakat üreticinin sattığı süte zam gelmiyor. Masraflarımız çok arttı. Fiyata 50 kuruş bir zam gelecek. Enflasyon yüksek dayanmakta zorlanıyoruz.”

OLMASI GEREKEN FİYAT ...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'na konuşan Bayraktar, süt fiyatlarına zam gelmesi gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Muhakkak suretle süt fiyatlarına zam yapsınlar. Asıl olması gereken süt fiyatı 2 lira civarıdır.”

Önceki gün Denizli'ye çşirtli temaslarda bulunmak üzere giden TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Süt konseyi'ne seslenerek şu açıklamayı yaptı:

“Süt Konseyi’ne buradan da sesleniyorum. Muhakkak suretle süt fiyatlarına zam yapsınlar. Asıl olması gereken süt fiyatı 2 lira civarıdır”

Kamubulteni.com  | Ankara