Düzenleme Geliyor! İşsize 2 Bin 31 TL Maaş!

2019 yılında uygulamaya alınacak asgari ücretin dün açıklanmasıyla birlikte, önümüzdeki yıl ödenecek işsizlik maaşları da netleşmiş oldu.

Düzenleme Geliyor! İşsize 2 Bin 31 TL Maaş!

2019 yılından itibaren en düşük işsizlik maaşı bin 15 TL olurken, en yüksek işsizlik maaşı ise 2 bin 31 TL'ye yükselecek. 2019 yılında geçerli olacak asgari ücretin açıklanmasının ardından AGİ'nin yanı sıra işsizlik maaşları da netleşmiş oldu. Asgari ücret 2019 yılında vatandaşın beklentilerine göre yüzde 26 oranında artış göstererek, brüt 2 bin 558 , net 2 bin 20 TL olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki yıl ilk kez istihdam edilecek kişilerin sigorta primleri ve diğer konular hakkında art arda açıklamalarda bulunmuş ve işverene desteklerin önümüzdeki yıl da süreceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerin yanı sıra işsizlik maaşlarıyla ilgili de düzenleme gelecek. Asgari ücretle çalışan bir kişi işten çıkarılması durumunda işsizlik maaşı olarak an itibariyle 805 TL alıyor, bu ücret 2019 yılında bin 15 TL'ye yükselecek. En yüksek işsizlik maaşına ise 400 liraya yakın zam geliyor. 2019 yılında en düşük işsizlik maaşı  2 bin 31 TL'ye yükselecek.

İşsizlik maaşı alabilmek için, son 3 yıl içerisinde en az 600 gün prim ödenmesi ve son 120 gün hizmet akdiyle çalışması şart. İşsiz kalan vatandaşlar İŞKUR üzerinden işsizlik maaşı başvurusu yapabiliyor. İşsizlik maaşı için iş akdinin feshinden itibaren 30 günlük süre var.

İŞSİZLİK MAAŞIYLA İLGİLİ TÜM GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇİN TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEMUR ADAYI GRUBUNA KATILABİLİR, BURADA DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNABİLİRSİN. KATILIM İÇİN TIKLA.