Düşecek mi Yükselecek mi? Altın Fiyatları İçin Kritik Tahmin Geldi

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada , son dönemlerde sürekli değer kazanan altın fiyatları ile ilgili tahmin yazımızda.

Düşecek mi Yükselecek mi? Altın Fiyatları İçin Kritik Tahmin Geldi

Altın fiyatları ile ilgili dikkat çeken tahmin.

Citigroup Inc. tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada  altın fiyatlarının, S&P 500 Endeksi karşısındaki teknik seviyesini kırması durumunda, etkileyici yükselişini daha da sürdürebileceğini aktardı.

Citigroup adlı şirketin kıdemli teknik stratejisti Shyam Devani altın fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

"Altın ve S&P 500 Endeksi rasyosu, yükselişi Noel zamanındaki zirvelere kadar uzatabilecek kilit pivotları test ediyor" ve "Altın lehine yüzde 25'lik bir ralliyi tetikleyebilecek önemli bir yukarı yönlü kırma hareketinin gerçekleşmesi yalnızca bir zaman sorunu."

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Son dönemlerde en çok merak edilen konu ise altın fiyatlarının neden yükseldiği konusu oldu. Fiyatların yükselmesindeki en büyük etki ABD ile diğer ülkeler arasında yaşanan ticaret savaşları. Küresel piyasalarda yavaşlayan ekonomik büyüme , döviz kurlarında dagalanmalar yaşanması nedeniyle altına yönelen yatırımcılar altın fiyatlarının daha da tırmanmasına neden oluyor. 

Altın fiyatlarında küresel artış devam ediyor. Altın ons başına 1,500 doların üzerine çıkarak son altı yılın en yüksek seviyesine kadar yükseldi. 

ÖNÜMÜZDEKİ 1 YIL İÇİNDE..

UBS Group AG tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, altın  fiyatlarının önümüzdeki 12 aylık dönemde, merkez bankalarının para politikasını gevşetmesi ve altın destekli exchange traded fonlarına girişlerin etkisi ile yükseleceği bildirildi. Altın fiyatlarındaki yaşanması beklenen yükseliş ile ons fiyatının 1,650 dolar seviyesine çıkabileceği tahmin ediliyor.

Citigroup tarafından yapılana değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:

"Hisse senedi piyasaları, özellikle ABD tahvil getiri eğrisinin daha derin bir biçimde terse dönmesi ile birlikte kırılgan görünmeye devam ediyor,"  Altındaki kazançlar için potansiyele de değinen Citigroup, açıklamayı şu şekilde sürdürdü:

"Bazen varlık sınıfları arasındaki rasyo çok sıcaktır. Bazen çok soğuk. Ancak bazen de grafik 'tam doğru'yu işaret eder."

Spot altın bugün yüzde 0.1 geriledi ve ons başına 1,541.08 dolara geriledi, ancak bu yıl halen yüzde 20 yukarıda.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA