Döviz Kurunda Düzenleme: Nakit Çekimlerde Komisyon Geldi

Döviz kurunda yeni düzenleme yapıldı. Merkez Bankası tarafından yapılan düzenleme sonrası bankalar , nakit döviz çekiminde komisyon getirdi.

Döviz Kurunda Düzenleme: Nakit Çekimlerde Komisyon Geldi

Döviz kurunda düzenleme.

Döviz kurunun son günlerde yükselmesi ile birlikte yeni bir düzenlemeye gidildiği bildirild. Uluslararası piyasalarda son dönemlerde çalkantılığı şekilde hareket eden döviz kuruna getirilen yeni düzenleme ile  dolar veya Euro'yu yurtdışından almak getirmek ve saklamak maliyetli olmaya başlayınca bankaların talebi ile Merkez Bankası nakit döviz işlemlerinden komisyon alınmasının yolunu açtı ve düzenleme yapıldı.

paraanaliz .com  adlı internet sitesinin son dakika olarak geçtiği habere göre Merkez Bankası 'nın 5 Ağustos günü bir düzenleme yaptığı, yayımlanan yeni tebliğ ile nakit döviz talebinde komisyon almasının önü açıldı.

Merkez Bankası tarafından iznin verilmesi sonrası bankalar döviz kurunu nakit çekeceklere komisyon getirdi. Bundan sonra kamu bankasından 3 bin doların üzerinde nakit döviz çekmek isteyen vatandaşlar binde 3 komisyon ödemesi yapacak. 

Diğer kamu bankaları ile bankalar ise bu oranı binde 2 ile binde 5 arasında tuttu. 

Bir özel banka ise 20 bin TL 'nin üzerinde çekilecek nakit dövizde binde 1.5, orta ölçekli bir diğer banka ise binde 2 oranında komisyon alacak. 

BU ALIMLARDA KOMİSYON YOK

Nakit olmayan döviz talebinde yani örneğin internet sitesinden yapılan döviz alım-satım ve transferlerinde ise komisyon alınmıyor. Yapılan bu düzenleme sadece nakit çekimlerde geçerli olacak ve vatandaşlardan bu komisyon kesilecek. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA