Döviz Fiyatlarında Ajan (Rahip Brunson) Etkisi : Düşüş Sürecek Mi?

Commerzbank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose Bloomberg HT'de gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dolar fiyatları daha düşer mi, euro ve dolar fiyatlarındaki son durumda Brunson'ın serbest kalmasının etkisi ne? Detaylar kamu bülteni haber sitesinde.

Döviz Fiyatlarında Ajan (Rahip Brunson) Etkisi : Düşüş Sürecek Mi?

Ghose, ABD-Çin arasındaki ticaret savaşlarının iki tarafı da etkilemeyeceğini, ileride bir anlaşma olabileceğini, gelişen piyasalar için bunun ralli anlamına geleceğini söyledi.

Dolar TL beklentileriyle ilgili de konuşan Commerzbank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose, Türk lirasında değer kazancının sürebileceğini fakat T.C Merkez Bankası'nın doğru sinyaller vermesi ve doğru adımlar atmasının büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Commerzbank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose, "ADB'li rahip Brunson'ın serbest bırakılmasıyla dolar/TL'nin 5.50'ye düşmesini bekliyorduk, şimdi o noktadayız. Gelişen piyasaların da genel anlamda iyileşmesi TL'yi etkiliyor. Türk Lirası daha fazla değer kazanabilir ama TCMB politika hatası gerçekleştirebilir. Enflasyon önümüzdeki 2-3 aylık dönemde yüzde 24'lerden yüzde 21'lere düşebilir ancak bu TCMB'nin rahatlaması için bir sebep değil. Eğer enflasyon bu seviyelerde kalırsa o zaman uzun vadede sıfır reel faiz olur ve dolar/TL eski seviyelere gelebilir. Önümüzdeki aylarda umuyorum ki TCMB doğru sinyaller verip faizleri arttırır." ifadelerini kullandı.