Dolar/TL ve Altın Düşüşe Geçti-Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Dolar ve altın fiyatlarında düşüş bugün de devam ediyor. Dolar kuru öğle saatlerinden sonra bir anda düşüşe geçerken , çeyrek altın kapalı çarşıda 405 TL seviyesine geldi. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatları.

Dolar/TL ve Altın Düşüşe Geçti-Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Dolar ve altında düşüş sürüyor.

Mayıs aynın ilk haftasından bu yana yükselişe geçen ve YSK 'nın İstanbul seçimleri kararı sonrası 6.25 TL seviyelerine kadar çıkan dolar kuru, son günlerde Merkez Bankası 'nın hamleleri sonrası dizginlendi ve düşüş eğilimine geçti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre , bu hafta düşüş eğiliminde olan dolar kuru, öğleden sonra düşüşünü hızlandırdı. 

1 DOLAR NE KADAR?

Serbest piyasalarda önceki gün 5,99 TL seviyesine kadar düşen , ancak piyasaların kapanmasına yakın tekrar 6,05 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru, bugüne de 6.05 TL seviyesinden başladı. Öğle saatlerine kadar bu seviyede seyreden dolar kuru, öğleden sonra bir anda düştü ve 6,00 TL 'yi gördü.

İşte dolar kurunun gün içindeği değişim grafiği >>

Analistler, yurt içi ve dışında veri gündeminin zayıf olduğunu belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 6,0350'nin önemli destek konumuna geldiğini, 6,0870 ve 6,1090 seviyelerinin direnç olarak öne çıktığını kaydetti. 

1 EURO NE KADAR?

Dolar kuruna paralel olarak euro kuru da öğleden sonra düşüşe geçti. Sabah saatlerinde 6.76 TL seviyesinde olan Euro kuru, öğleden sonra düşüşe geçti ve 6,70 TL seviyesini gördü. İşte Euro kurunun gün içindeki değişim grafiği >>

ALTIN FİYATLARI DA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Son haftaların en çok kazandıran yatırım araçlarından olan altında da düşüş yaşanıyor. Haftaya 253-254 TL seviyesinden başlayan gram altın , önceki gün 251 TL seviyesine kadar düşerken günü 250 'den kapatmıştı. Bugüne de altın düşüşle başladı ve gram altın 249 TL seviyesine geriledi. 

398 TL 'ye alınıo 408 TL 'ye satışa sunulan çeyrek altın da düştü ve kapalı çarşıda çeyrek altın 396 TL 'den alınıp 405 TL 'den satışa sunuluyor.

İşte altın cinslerinin fiyatları >>

Asya piyasalarında alıcılı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0,3 değer kazancıyla 1.283,6 dolar seviyesinden işlem görüyor. 
Analistler, ticaret savaşları ve jeopolitik risklerin gündemi meşgul etmeye devam ettiğini belirterek, bugün, yurt içinde veri takviminin zayıf olduğunu, yurt dışında ise Almanya işsizlik ve ABD'de Richmond Fed imalat endeksinin takip edileceğini ifade etti. 

Altının gram fiyatında 255 liranın direnç, 247 liranın destek olarak öne çıktığını söyleyen analistler, ons altında 1.285 doların kısa ve orta vadeli görünüm açısından önemli direnç konumunda olduğunu bildirdi.