Dolar/TL'de Son 3 Ayın En Düşük Seviyesi

Dolar ve Euro kurunda düşüş devam ediyor. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar ile euro , son 3 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Dolar/TL'de Son 3 Ayın En Düşük Seviyesi

Son dakika haberi: Dolar ve Euro'da son ayların en düşük seviyesi.

Son günlerde yukarı yönlü seyreden dolar kuru, Merkez Bankası 'nın faiz indirimi sonrası düşüşe geçti. Dolar kurunda geçtiğimiz hafta başlayan düşüş bu hafta da devam etti ve bugün son ayların en düşük seviyesine kadar geriledi. Fed kararının yaklaşması ile birlikte vatandaşların en çok araştırdığı sorular dolar ne kadar? 1 Dolar kaç TL? soruları oldu. 

DOLAR KURUNDA GÜN İÇİNDEKİ DEĞİŞİM

Dolar kuru sabah 5,62 sularında seyrediyordu. ABD aşkanı Trump 'ın Fed açıklaması sonrası düşüşünü hızlandıran dolar kuru , öğle saatlerine doğru 5,59 TL seviyelerini gördü. Piyasaların kapanmasına yakın ise dolar kuru daha da düştü. Saatler 15,45 'i gösterdiğinde dolar kuru serbest piyasada 5,55 TL seviyesine kadar geldi ve son 3 ayın en düşük seviyesini gördü.

İşte dolarda gün içindeki değişim grafiği >>

Son 3 aylık grafiğe baktığımızda Nisan ayında 5.96 seviyesinde olan dolar kurunun bu seviyeden düşüşe geçtiği ve 5.55 TL 'ye kadar gerilediği görülüyor. 

FED ETKİSİ

Amerikan Merkez Bankası bugün ve yarın toplanacak. Politika faizi için toplanacak ABD Merkez Bankası 'nın faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Bu beklenti , küresel piyasalarda doların değer kaybetmesine neden oluyor. 

EURO KURU DA DÜŞÜYOR

AB 'nin yaptırım kararları sonrası yükselişe geçmesi beklenen Euro kurunda da düşüş sürüyor. Güne 6.25 ile başlayan euro kuru , şu sıralar 6.20 TL seviyesinden de düştü ve 6.19 TL seviyesinde seyrediyor.