Dolarda Düşüş Devam Ediyor-İşte Dolar ve Altın Fiyatlarında Son Durum

Brunson krizinin sona ermesinin ardından piyasaların tepkisi merakla bekleniyordu. Piyasaların açıldığı haftanın ilk işlem gününde dolar kuru hafif bir düşüş gerçekleştirdi. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar saatler 14,45 'i gösterdiğinde 5,78 'e kadar düştü.

Dolarda Düşüş Devam Ediyor-İşte Dolar ve Altın Fiyatlarında Son Durum

Rahip Brunson geçtiğimiz gün yapılan duruşmada tahliye edildi ve ülkesi ABD 'ye gitti. Brunson 'un tutuklanmasının ardından Türkiye ile ABD arasında başlayan ekonomik savaş doları adeta uçurdu. 7 TL 'nin üzerini görev dolar kuru, destekler, teşvikler ve diğer adımlarla 6 TL seviyesine kadar düşürüldü. 

Brunson 'un Temmuz 'daki mahkemede de serbest kalmamasının ardından ABD ile Türkiye arasındaki gerginlik iyice artmıştı. Ancak geçtiğimiz gün Brunson serbest bırakıldı ve ABD 'ye döndü. Brunson üzerindne Türkiye 'ye sert şekilde tepki gösteren ve skandal açıklamalar yapan Trump ise karar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a teşekkür etti ve Türkiye ilişkilerin normale döneceğini söyledi.

Bu açıklamanın ardından Cuma günü dolar kuru, 5,83 TL seviyesine kadar düştü ve son 2  ayın dibini gördü. Brunson krizinin sona ermesinin ardından piyasaların açıldığı bugüne, dolar kuru sakin şekilde başladı.

Serbest piyasadan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru biraz daha geriledi ve 5,81 seviyesinden güne başladı.. Euro ise 6,73 TL seviyesinden güne başlamıştı.

SON DURUM: SAAT 14,45

Saatler 14,45 'i gösterdiğinde dolar kuru 5,80 seviyesinden altına geriledi ve 5,78 ile son 22 ayın en düşük seviyesini gördü..

ALTIN FİYATLARI

Şu saatlerde kapalı çarşıda çeyrek altın, gram altın, cumhuriyet altını fiyatları şu şekilde;

Kamubulteni.com  | Ankara