Dolar ve Çeyrek Altın Yükseliyor-8 Mart Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre döviz kuru ve altın fiyatları yükselişe geçti. İşte gram, çeyrek altın fiyatı ve dolar ile euro kurunda son durum.

Dolar ve Çeyrek Altın Yükseliyor-8 Mart Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Dolar ve altın fiyatları güne yükselişle başladı.

Son günlerde dalgalı şekilde seyir halinde olan piyasalar, küresel piyasalardaki belirsizlik nedeniyle henüz net bir görüntü çizemedi. Geçtiğimiz haftalarda düşüş eğiliminde olan dolar kuru, bu haftaya yükselişle başladı. Haftaya 5,27 seviyesinden  başlayan dolar kuru , enflasyon rakamlarının ve Merkez Bankası 'nın açıklamasının ardından yükselişe geçti.

Enflasyon rakamları sonrası 5.30 TL seviyesinde olan dolar kuru, merkez bankasının faiz açıklamasının ardından 5.40 TL seviyesine kadar çıktı. Bu gelişmelerin yanı sıra küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler, ABD ile Çin arasında yaşanan gerilim, yükselişte olan ekonomileri kötü etkiliyor. 

DOLAR BUGÜN NE KADAR OLDU?

Piyasaların son işlem günü olan Cuma günü dolar kuru, güne bir miktar düşüşle başlamış, ancak öğle saatlerine yaklaşırlen aşağı yönlü seyir tersine dönmüştü. Piyasalardan alınan son bilgilere göre dolar kuru 5,4753 TL seviyesinde sabitlendi. 

EURO BUGÜN NE KADAR OLDU?

Dolar kurunun yanı sıra Euro kuru da yükselişe geçti. 6,11 TL seviyesinde olan euro kuru güne bir miktar yükselişe geçti ve 6,1350 seviyesine yükseldi.

ALTIN FİYATLARI

Döviz kurlarının yanı sıra altın fiyatları yükselişe geçti. Önceki günü 225 TL seviyesinden kapatan gram altın fiyatı, bugüne 226 TL seviyesinden başladı ve öğle saatlerine girilirken 227.8510 TL seviyesine kadar yükseldi. 

Gram altını yanı sıra çeyrek altın da yükselişe geçti. Kapalı çarşıda çeyrek altın 359 TL 'den alınırken 367 TL seviyesinden satışa sunulmaya başlandı. 

Diğer altın cinslerinde ise fiyatlar şu şekilde;

İnstagram hesabımız için TIKLAYIN