Dolar ve Çeyrek Altın Sert Yükseldi

Son dakika haberi: Dolar ve altın fiyatlarında sert yükseliş. Merkez Bankası faiz kararını açıkladı ve Para Politikası Kurulu faizi yüzde 24 seviyesinde sabit tutuldu. İşte piyasalarda son durum.

Dolar ve Çeyrek Altın Sert Yükseldi

Son dakika haberi: Dolarda sert yükseliş.

Merkez Bankası 'nın faiz kararı sonrası dolarda sert yükseliş yaşandı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 5,90 TL seviyesini geride bıraktı ve 5,95 TL 'ye kadar yükseldi.

MERKEZ BANKASI FAİZİ SABİT TUTTU

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faizi yüzde 24 seviyesinde bıraktı. Yapılan açıklamada , " Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faizoranının yüzde 24 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir. Son dönemde açıklanan veriler ekonomideki dengelenme eğiliminin devam ettiğini göstermektedir. Dış talep nispeten gücünü korurken finansal koşullardaki sıkılığın da etkisiyle iktisadi faaliyet yavaş bir seyir izlemektedir. Cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.

DOLAR 'DAKİ DEĞİŞİM

Bu karar öncesi 5,88 TL seviyesinde olan dolar kuru , 5,90 'ı gördü. 

Piyasaların kapanma saatine doğru da dolar yükselişini sürdürdü ve 6 TL sınırına kadar dayandı. İşte dolar kurunda gün içindeği değişim grafiği >>

EURO DA SERT YÜKSELDİ

Dolarla paralel olarak euro da yükseldi. 6,57 TL seviyesinde  olan Euro kuru 6,63 TL seviyesini gördü. 

ALTIN FİYATLARINDA SERT YÜKSELİŞ

Altın fiyatları da sert şekilde yükseldi. Gram altın 242 TL seviyesinden 244 TL seviyesine çıktı. Çeyrek altın 389 TL 'ye alınıp 398 TL 'ye satışa sunuluyor. İşte altın fiyatları >>