Dolar ve Çeyrek Altın Fiyatları Yeniden Yükselişe Geçti

Son dakika haberi: Dolar ve altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Önceki gün yükselişe başlayan ve sabitlenen fiyatlar, bugün bir miktar daha yükseldi.

Dolar ve Çeyrek Altın Fiyatları Yeniden Yükselişe Geçti

Son dakika : Dolar ile altın, önceki günkü yükselişini sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta açıklanan işsizlik rakamları ile S&P 'nin Türkiye açıklamasının ardından yükselişe geçen dolar kuru, bugün de yükselişini az da olsa sürdürdü. Geçtiğimiz haftayı 5,24 TL seviyesinden kapatan dolar kuru önceki gün 5,28 TL seviyesinden günü kapattı. Bugün ise sabah saatlerinde 5,30 TL seviyesinden güne başlayan dolar kuru öğleden sonraki saatlerde 5,32 TL seviyesine çıktı. 

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre Dolar, 5,31 TL seviyesinde sabitlendi. Euro kuru ise güne 6,00 TL seviyesinden başladı. Öğleden sonra bir miktar düşen euro 5,99 TL seviyesinde sabitlendi.

Analistler, teknik açıdan dolarda 5,3250 TL'nin direnç, 5,2550 TL'nin destek konumunda olduğunu belirtti.

Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi, yüzde 0.04 düşüşle 96.69 seviyesinde, Euro/dolar paritesi ise şu dakikalarda 1.1312 seviyelerinde bulunuyor.

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 14.94 seviyesinde, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 18.23 seviyesinde bulunuyor.

ALTIN FİYATLARI DA YÜKSELİŞE GEÇTİ

Altın fiyatları da son günlerde yükselişini sürdürüyor. Önceki gün 225 TL seviyesinden günü kapatan gram altın , bugün güne yine 225 TL seviyesinden başladı. Öğlden sonra 226 TL 'ye yükselen gram altın bu seviyede sabitlendi ve 226,91 TL seviyesinden işlem görüyor.

Gram altının yanı sıra çeyrek altın da yükseldi. Kapalı çarşıda çeyrek altın 362 TL 'ye alınıp 370 TL 'ye satışa sunuluyor. Diğeraltın türlerinin fiyatlarında son durum ise şu şekilde;

Kamubulteni.com  | Ankara