Dolar ve Altında Trump-Fed Hareketliliği-17 Temmuz Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Trump ve Fed 'den gelen açıklamalar sonrası dolar kuru düşüşe geçti. Döviz kurlarının yanı sıra altın fiyatları da bugün düşüşe geçti.

Dolar ve Altında Trump-Fed Hareketliliği-17 Temmuz Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

ABD Başkanı Trump 'ın ve Fed Başkanı 'nın açıklamaları sonrası dolar düştü.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya 'nın görevden Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile alınması sonrası dolar kuru yükselişe geçmişti. 5,80 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru ,daha sonra bir miktar düşmüş ve 5,72 TL seviyesinde sabitlendi. 

Dolar kurunda yaşanan bu dalgalanma sonrası S-400 hava savunma sistemleri Türkiye 'ye gelmeye başladı. S-400 'lerin gelmeye başlaması sonrası ABD 'nin yaptırım tutumu bekleniyordu. Ancak Pentegon 'un yaptırım toplantılarına Trump freni gelmiş, Trump Pentagon 'un S-400 toplantılarını erteletmişti. 

Erteleme kararının ardından dün bir açıklama yapan Trump, "Türkiye ile olan durum adil değil çünkü Türkiye Patriot almak istedi fakat ABD onları Türkiye’ye satmadı. Türkiye ile ilgili durum çok karışık, konuşmaya devam ediyoruz. Türkiye 100den fazla F-35 siparişi verdi ama daha fazla alamaz çünkü Rusya'dan savunma sistemi aldılar." ifadelerini kullandı.

FED 'DEN FAİZ AÇIKLAMASI

Fed 'den önceki gece gelen açıklamada, 2019 yılı sonuna kadar faiz indirimi yapılacağını söyledi. Faiz indiriminin 2 defa yapılabileceği belirtildikten sonra dolar bir miktar daha düştü.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Sabah saatlerine 5,72 TL seviyesinden dolar kuru, piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre öğleden sonra düşüşe geçti ve şu sıralar 5,68 seviyesinde işlem görüyor.

Sabah saatlerinde 6,41 TL seviyesinde olan Euro kuru, 6,37 TL seviyesine kadar geriledi. İşte euro kurunda son durum.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Geçtiğimiz haftalarda sürekli olarak artışta olan gram altın, bu haftayı düşüşle sürdürdü. Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 256 TL seviyesine kadar geriledi. 

İşte çeyrek altın, cumhuriyet altını, yarım altın, 22 ayar bilezik ve diğer altın fiyatları ise şu şekilde;

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA