Dolar ve Altın Yükselişte: İşte 28 Mart 2019 Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Piyasalardan son dakika haberi geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre döviz kurları ile altın fiyatları yine yükselişe geçti. İşte piyasalarda son durum ve dolar, gram ve çeyrek altın fiyatları.

Dolar ve Altın Yükselişte: İşte 28 Mart 2019 Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Dolar kurunda sert yükseliş.

Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru, 5,38 TL seviyesinden başladığı 28 Mart 2019 gününde sert şekilde yükseldi.

MERKEZ BANKASI 'NIN SWAP HAMLESİ

Merkez Bankası ,geçtiğimiz gün Swap hamlesi yaptı ve dolar kurundaki sert yükselişi franledi. Bunun ardından bugün yine bir hamle yapıldı ve dolardaki düşüşün devam etmesi planlandı. Ancak Swap hamlesi sonrası dolar kuru yükselişe geçti.

Önceki gün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 5.43 TL seviyesinde seyreeden dolar, güne düşüşle başlamıştı. 5,38 TL seviyesine kadar düşen dolar kuru, en düşük 5.32 TL seviyesini gördü. Dolar kuru, saat 11.25 itibarıyla 5.55 TL'de bulundu.

Euro kuru ise aynı dakikalarda 6.2951 TL seviyesinde hareket ediyor.

Analistler, teknik açıdan dolarda 5.40 TL'nin destek konumunda bulunduğunu söylerken; bu seviyenin altında kalıcılık sağlanması durumunda düşüşün ivme kazanabileceğini, 5,50 TL'nin direnç olarak izleneceğini dile getirdi.

ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları ise döviz kurları ile paralel olarak yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 230 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın , öğle saatlerinde 235 TL 'ye kadar yükseldi. Çeyrek altın ise kapalı çarşıda 367 TL 'ye alınıp 376 TL 'ye satışa sunuluyor. İşte kapalı çarşıda altın fiyatlarında son durumlar.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI 'NDAN AÇIKLAMA

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, "Merkez Bankası, rezervlerini güçlendirme politikasına kararlılıkla devam etmektedir. Son bir hafta içinde toplam rezervimiz 4,3 milyar dolar artışla 27 Mart itibarıyla 96,7 milyar dolar seviyesine ulaştı. Net rezervlerimiz son bir haftada 2,4 milyar dolar artışla yaklaşık 28,6 milyar dolar oldu. Rezervlerde dönemsel etkenlerle dalgalanmalar gözlense de orta vadede istikrarlı bir artış trendi söz konusudur" açıklamasında bulundu.