Dolar ve Altın Yükselişte-1 Kasım 2019

Piyasalardan son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Fed sonrası yatay seyreden dolar kuru ile altın fiyatları bugün yükseliyor.

Dolar ve Altın Yükselişte-1 Kasım 2019

Dolar ve gram altın haftanın son gününde yükseldi.

Piyasalardan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Fed 'in faiz kararı sonrası döviz ile altın piyasasında herhangi bir değişim olmazken , faiz kararından 1 gün sonra piyasalar yukarı yönlü hareketlenmeye başladı. 

Önceki gün dolar kuru günü yatay seyirde kapatırken altın fiyatları akşam saatlerinde yükselişe geçmişti.

Fed kararı öncesi 5,7 TL seviyesine kadar gerileyen dolar kuru , Fed kararı sonrası bir değişim göstermedi ve 5,71-5,72 TL seviyesinde seyretti. 

1 Kasım Cuma günü ise dolar kuru 5,7378 TL seviyesine yükseldi. 

Dolar ile paralel olarak euro kuru da yükselişe geçti.  Edinilen bilgilere göre Euro kuru 6,40 TL 'yi gördü. 

ALTIN FİYATLARI

Önceki gün günü yükselişle kapatan gram altın , bu yükselişini bugün de sürdürdü. Dün günü 278,90 TL 'den kapatan gram altın şu sıralar 279,11 TL seviyesinde seyrediyor. 

Çeyrek altın ise 450 TL 'den alınıp 455 TL 'den satılıyor.  Altın ons fiyatı ise 1512 dolar seviyesinde.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.520 doların direnç konumunda bulunduğunu belirterek, gram altında 272,5 liranın destek, 280 liranın direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

Bugün ABD'de açıklanacak ekim ayı istihdam raporundaki, tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin takip edileceğini belirten analistler, ABD Başkanı Donald Trump'ın azil süreci ve ticaret müzakerelerinin de gündemin odağında bulunduğunu ifade etti.