Dolar ve Altın Fiyatlarında Flaş Hareketlilik-İşte Güncel Fiyatlar ve Tahminler

Piyasalarda dalgalanmalar devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar ve altın fiyatlarında düşüş yaşandı. İşte son fiyatlar ve döviz ile altın fiyatları tahminleri, yorumları.

Dolar ve Altın Fiyatlarında Flaş Hareketlilik-İşte Güncel Fiyatlar ve Tahminler

Dolar ve gram altında düşüş.

Önceki gün dolar ve altın fiyatları yükelişe geçti. İstanbul seçimleri sornası 5,70 TL seviyesine kadar düşen dolar kuru, Salı günü 5,83 TL seviyesine kadar yükselmişti. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre dolar bugün düşüş eğilimine girdi.

DOLAR KURUNDA SON DURUM NEDİR? 1 DOLAR KAÇ TL?

Serbest piyasalardan alınan son verilere göre sabah saatlerinde 5.81 TL seviyesine kadar çıkan dolar kuru , öğle saatlerine doğru duruldu ve düşüşe geçti. Şu sıralar dolar kuru 5,76 TL seviyesinden işlem görüyor. 

Dolar/TL Parametresinin gün içindeki değişim grafiği şu şekilde;

DOLAR TAHMİNLERİ-DOLAR YÜKSELECEK Mİ , DÜŞECEK Mİ?

Ziraat Yatırım – DolarTL Paritesi Dolar Kuru Yorumu

Risk iştahındaki zayıflık düşük şiddette de olsa devam ediyor. Majör merkez bankalarının piyasayı destekleyici adımlarının yarattığı iyimserlik arka planda kalmaya devam ederken; jeopolitik riskler ve G20 zirvesine yönelik beklentisizliklerin yanı sıra dün Fed Başkanı Powell ABD ekonomisine yönelik aşağı yönlü risklerin arttığını vurgulaması risk iştahını bir miktar baskılıyor. Diğer yandan, Fed bölgesel başkanlarından Bullard’ın, ABD ekonomisinin temmuz ayında 50 baz puan faiz indirimi gerektirecek kadar zor durumda olmadığını söylemesiyle, Fed’in sert faiz indirimine gidilebileceği beklentileri zayıfladı ve Dolar endeksi (DXY) düşüşüne ara verdi. Şu aşamada, Bullard’ın açıklamalarının etkisinin geçici olabileceğini ve Dolar’daki toparlanmanın sınırlı kalabileceğini düşünüyoruz. Halihazırda küresel çapta belirsizlikler devam ederken, ABD’den son gelen veriler döngüsel yavaşlama endişelerini biraz daha arttırıyor. Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de yatay. TL ise hafif de olsa pozitif ayrışırken, Dolar / TL’nin 5,83 direncinin altında fiyatlanabileceğini düşünüyoruz. Halihazırda oynaklık düşük seviyelerde kalmaya devam ederken, ülke risk primimizde (5 yıllık CDS 419) iyileşme sürüyor. Kurda 5,75 ve 5,72 sıralı destekler olarak izlenebilir. Veri tarafında bugün, ABD’de mayıs ayına ilişkin dayanıklı tüketim malları siparişleri verisi açıklanacak.

Anadolu Yatırım – DolarTL Paritesi, Kur Yorumu

5,75-5,83 bandında seyir bekliyoruz… Dün 5,83’ü gören USD/TL’de kapanış 5,7949’dan gerçekleşirken bu sabahki işlemler 5,79-5,82 bandından geçmekte. TL’de değer kaybının sınırlı kalması için 5,83 altında kalmaya devam etmeli. Bu durumda değer kazanımın devamı için 5,75 altına inmeli. İnmesi halinde 5,73-5,71 seviyeleri sırasıyla test edilebilecekken 5,83 üzerinde ise 5,86 riski oluşabilir. Erdoğan ile Trump arasında G20 sırasında yapılması beklenen görüşme kritik önemde olmaya devam ediyor. 

Gedik Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Analizi

Dolar/TL kuru dün 5,7565 ve 5,8303 seviyeleri arasında dalgalanarak günü 5,7949 seviyesinden tamamladı. İstanbul seçimlerinin sona ermesinin ardından S400 ve jeopolitik risklere yeniden odaklanan TL varlıkların dün özellikle günün ikinci yarısında benzerlerine göre pozitif performans sergilediğini izledik. 28-29 Haziran’da G20 zirvesinde yapılacak Erdoğan-Trump görüşmesine yönelik iyimser beklentiler TL varlıkların olumlu performansında etkili oldu. Bugün ABD tarafında dayanıklı mal siparişleri ve toptan stoklar verileri izlenecek. Sabah 08:35 itibariyle 5,79 seviyelerinden işlem görüyor. Kurda bugün aşağıda 5,75 seviyesi ilk destek seviyesi olarak izlenecek olup altında 5,71 ve 5,66 seviyeleri, yukarıda ise 5,84’ün üzerinde 5,88 ve 5,92 seviyeleri takip edilecektir.

EURO KURUNDA SON DURUM NEDİR? 1 EURO NE KADAR?

Serbest piyasalardan alınan bir diğer veriye göre euro kuru da düşüşe geçti. Önceki gün 6,62 TL seviyesinde olan euro kuru, bugün sbah saatlerinde 6,59 TL seviyesinde seyrediyordu. Alınan son bilgilere göre euro kuru şu sıralar 6,56 seviyesinde seyrediyor.

İşte Euro/TL Parametresinin gün içindeki değişim grafiği >>

ALTIN FİYATLARINDA SERT DÜŞÜŞ

Kapalı çarşıda altın fiyatlarında sert düşüş yaşandı. Edinilen bilgilere göre önceki gün 268 TL seviyesine kadar çıkan gram altın , akşam saatlerinde düşüşe geçti. Akşam saatlerinde 265 TL seviyesine düşen gram altın , bugün bu düşüşünü sürdürdü ve 261 TL seviyesine kadar geriledi.

Kapalı çarşıdan  alınan bilgilere göre çeyrek altın 416 TL 'ye alınırken 426 TL 'den satışa sunuluyor. 

İşte güncel altın fiyatları >>

ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ-YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

Troy Gold Takas – Ons Altın ve Kıymetli Metaller Yorumları

ABD-İran gerginliği doğrultusunda altın son 6 yılın zirvesinde rekor tazelediği günde, FED Başkan Jerome Powell’ın açıklamalarıyla gevşedi. Seansa 1425,37 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, son zamanlardaki sürdürdüğü yükseliş trendine ara verdi. Altın seans ortasına kadar alıcılı seyir içerisinde hareket ederken günün en yüksek seviyesini 1438,99 dolar/onsla kaydetti. Powell dün katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada ABD ekonomisinin aşağı yönlü risklerinin son dönemde daha da artığının ve bu durumunun faiz indirimine zemin hazırladığını vurguladı. Powell’in açıklamaları sonrası altın negatif yönde tepki verirken, 1412,11 dolar/onsa kadar çekildi. Seans sonunda 1418,69 dolar/onstan dengelenen sarı maden, günlük bazda hanesine yüzde 0,5 kayıp yazdı. Günü kırmızıda kapatan kıymetli maden, atlı gün sonra değer kaybıyla seansı tamamlamış oldu. Bugün ABD’de açıklanacak olan Dayanıklı Mal Siparişleri ve Ham Petrol Stokları verileri piyasaların yakın takibinde olacak.

Ziraat Yatırım – XAUUSD Altın Fiyatları Yorumu

Sert yükselişlerin ardından Dolar’daki kısmi toparlanmanın yanı sıra kar satışlarının da etkisiyle değerli madenin 1.400 seviyesine yaklaştığını izliyoruz. Her ne kadar Dolar’daki toparlanmanın sınırlı kalmasını beklesek de, Ons Altın’da bugün yaşanan satış, bir miktar soluklanmanın işareti olabilir. Teknik olarak da seanslık grafikte bir miktar zayıflama eğilimi gözlemlerken, 1.416 direncinin altında dalgalanma görülebilir. Sıralı destekler ise 1.402 ve 1.391 seviyelerinde. Değerli madenin tekrar 1.415 seviyesinin üzerine çıkması durumunda 1.426 hedef olabilir. Sonraki direnç ise 1.433/35 bölgesinde.

Gedik Yatırım – Ons Altın Yorumu
Ons altın 6 yılın zirvesi olan 1438$ seviyesini test etmesinin ardından bir miktar kar realizasyonu yaşayarak 1400$ üzerinde dengelenme çabasında. Dün konuşan Başkan Powell’ın mesajları ve en yavaşlayan enflasyonda %2 seviyesinin altını çizmesi güvercin algılandı. Diğer tarafta dün açıklanan konut verileri ekonomik aktivitelerde yavaşlamanın altını çizdi. İran’a yönelik yaptırımlar ve tansiyonun artması altın açısından güvenli liman talebi yaratıyor. Mevcut konjonktür altını destekliyor. Teknik olarak; yükseliş trendinin eğimi oldukça dik ve olası düzeltmeler de aynı sertlikle gerçekleşebilir. 1440$ seviyesi haftalık grafikte birçok defa kırılma seviyesi olmuş. Dolayısıyla buranın aşılması yeni senaryoları karşımıza getirebilir. 1423/ 1440/ 1450 dirençler, 1402/ 1397/ 1392 ise destekler.

Şeker Yatırım – XAUUSD Altın Yorumu

6 günlük sert yükselişin ardından yönünü aşağı çeviren altın fiyatları sabah saatlerinde 1408’e kadar geriledi. Satışların devam etmesi için 1400 desteğinin kırılması gerekecektir. Aksi halde 1420 direnci tekrar hedeflenebilir. 1400 desteği kırılır ise 1373 seviyesi ikinci destek olarak izlenebilir.