Dolar ve Altın Fiyatları Yine Yükseliyor-İşte En Son Durum

Dolar kuru yine yükselmeye başladı. Piyasalar, ABD'nin açıklanacak büyüme rakamlarına odaklanırken dolar kuru güne yine yükselişle başladı.

Dolar ve Altın Fiyatları Yine Yükseliyor-İşte En Son Durum

Piyasalar yine hareketlendi ve dolar kuru tekrar artmaya başladı.

Haftaya 6,09 seviyesinden başlayan Dolar kuru, Merkez Bankasının hamlelerine ters tepki verdi ve önceki gün yeniden yükselmeye başladı. Gece saatlerinde Moody's Türkiye'deki bankalarla ilgili flaş bir karara imza attı ve bankaların norlarında düşüş yaptı. Moody's 'in bu kararı sonrası dolar kuru yükselmeye başladı. Sabah 6,26 başlangıç yapan dolar kuru şu saatlerde 6.40 TL seviyesinde işlem görüyor. 

Piyasaların açık olduğu şu dakikalarda ise avro/TL yüzde 1,2 yükseliş gösterdi ve 7,4417 seviyesine kadar yükseliş gösterdi. Bunun yanı sıra sterlin/TL parametresi de yüzde 1,5' lik bir değer kazandı ve 8,1935 seviyesine kadar yükseldi. Avro/dolar Wipbet paritesi ise yüzde 0,13 azalışla 1,1680 seviyesine geldi.

Yurt içindeki gündemin zayıf olması ve ABD'nin ikinci çeyrek büyüme verilerinin takip edileceğini söyleyen analistler, bu verilerin takip edileceğini söyledi. 

KUR KONTROL ALTINA ALINDI DENMİŞTİ

Geçtiğimiz gün düzenlenen bir toplantıda Merkez Bankası, kur dalgalanmalarının kontrol altına alındığını belirtmişti.  Toplantıda Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun dolar/TL kurundaki dalgalanmayı kontrol altına aldığını ve Bakan Berat Albayrak'ın mesajlarının piyasalar üzerinde etkili olduğu belirtilmişti.

Ancak dolarda önceki gün ve bugün yükseliş devam etti. Bu yükseliş iin henüz bir açıklama gelmedi.

ALTIN FİYATLARI

Gündemi takip etmek için;

Kamubulteni.com | Ankara