Dolar Son Günlerin En Düşük Seviyesinde-İşte Döviz ve Altında Son Durum

Dolar ve Euro kuru, son dönemlerin en düşük seviyesine geldi. Son günlerde 6,10 TL'nin altını göremeyen dolar kuru, son günlerdeki olumlu gelişmeler ve Fed'in faiz arttırımının ardından düşüşe geçti.

Dolar Son Günlerin En Düşük Seviyesinde-İşte Döviz ve Altında Son Durum

Önceki gün Fed'in faiz arttırımına gitmesinin ardından dolar tekrar ahareketlendi ve aşağı yönde seyretmeye başladı.

Birleşmiş Milletler Toplantısında Erdoğan ile Trump 'ın bir araya gelmesi ve kısa da olsa bir görüşme yapması, iki ülke ilişkilerinde iyiye doğru yöneldiğini gösterdi. Bu gelişmenin ardındna piyasalar iyimser bir havaya girdi ve dolar bugün 6 TL'nin atına kadar geriledi. Şu sıralarda 6 TL bandında seyreden dolar kuru, 5,99 seviyesine bir ara geldi. Piyasalardaki iyimser havanın devam etmesi, ABD ile girilen tartışmaların son bulması, TL'nin dolar karşısında değer kazanmaya devam etmesini sağlayacak. Euro ise bu gelişmelerin ardından 7,03 seviyesine kadar geriledi.

FED FAİZ ARTTIRDI

Amerikan Merkez Bankası, önceki gün Türkiye'de piyasaların kapanmasının ardından faiz arttırımına gitti. Bu gelişmenin ardından dolar kuru, 6,158 seviyesinden 6 TL seviyesine kadar geriledi. 

Güne 6,12 ile başlayan dolar kuru, öğleden sonraki saatlerde 5.9962 TL seviyesini görürken, saat 15.27 itibarıyla 6.0033 TL'de bulunuyor. Euro ise 7.0380 TL'de hareket ediyor.

DÜŞÜŞ İVME KAZANABİLİR

Analistler dolar kurunda teknik açıdan 6,05 TL'nin aşağı yönlü kırılması durumunda düşüşün ivme kazanabileceğini ifade ederken, 6.1550 TL ve 6.2250 TL'nin ise direnç olarak izleneceğini kaydetti.

Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi, yüzde 0.30 yükselişle 94.18 seviyesinde bulunurken,Euro/dolar paritesi 1.1706 seviyelerinde...

State Street Global Advisors yatırım stratejisti Michael Arone, "Herkesin merak ettiği, ki Fed de bu adımı attı, para politikasını niteleyen 'destekleyici' ifadesini (metinden) çıkarmalarıydı" ifadelerini kullandı ve şu şekilde açıklamasını sonlandırdı:

"Para politikasının daha az destekleyici olduğuna ve giderek nötr faize yaklaşıyor olduğuna inandıklarına işaret ediyor."

ALTIN FİYATLARI

Altın piyasasında ise son durum şu şekilde;

Kamubulteni.com  | Ankara