Dolar Kuru ve Gram Altın Fiyatlarında Anlık Yükseliş

Türkiye'de piyasaların kapanmasının ardından dolar kuru ile gram altın biranda yükselişe geçti. Akşam saatlerinde başlayan yükseliş gram altına 4 TL kazandırdı.

Dolar Kuru ve Gram Altın Fiyatlarında Anlık Yükseliş

Gram altın ve dolar yükselişe geçti.

Haftanın son işlem gününde dolar kuru ile altın fiyatları gece saatlerinde hareketlendi. Gündüz saatlerinde, Türkiye 'de piyasalar açıkken yatay seyreden dolar kuru ile gram altın , piyasaların kapanmasının ardından yükselişe geçti.

MERKEZ BANKASI 'NIN FAİZ KARARI ETKİ ETTİ

Merkez Bankası 2019 yılının ikinci yarısında olduğu gibi 2020 yılında da faiz indirimi yaptı. Yeni yılın ilk PPK toplantısında  75 baz puanlık bir faiz indirimi kararı alındı. Faiz indirim kararının ardından dolar kuru düşüşe geçmiş ve 5,84 TL seviyesine kadar gerilemişti. 

BUGÜN YATAY SEYRETTİ

Faiz kararı sonrası önceki günü 5.84 TL ile kapatan dolar kuru , bugüne de aynı seviyeden başladı. Öğleden sonra  5,85 TL 'yi geçen ve yükselişni sürdüren dolar kuru , Türkiye 'de piyasaların kapanmasının ardından hızlı yükselişe geçti. 

Saat 18,00 dularında 5,90 TL 'ye yükselen dolar kuru , şu sıralar 5,89 TL seviyesinde işlem görüyor. İşte dolar kurunda son saatlerideki değişim grafiği:

Euro kuru ise 6.53 TL seviyesinde seyrediyor.

GRAM ALTIN DA  YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar kuru ile birlikte gram altında da yükseliş görüldü. Sabah saatlerinde 292 TL seviyesinde seyreden gram altın , akşam saatlerinde biranda 3 TL değer kazandı. Türkiye'de kapalı çarşının gün sonu yapmasının ardından yükselişe geçen gram altın 296 TL 'ye yükseldi. 

Çeyrek altın 475 TL 'ye alınıp 480 TL 'ye satılıyor.

Cumhuriyet altını 1942 TL 'ye alınıo 1963 TL 'ye satışa sunuluyor.

22 ayar bilezik gramı 269 TL'ye alınıp 273 TL 'ye satılıyor.