Dolar, Gram ve Çeyrek Altında Sert Yükseliş (7 Mart Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son dakika haberi: Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında önceki günden beri sert bir yükseliş görüldü. İşte piyasalarda son durum ve döviz kurları ile altın fiyatlarında son durum.

Dolar, Gram ve Çeyrek Altında Sert Yükseliş (7 Mart Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Dolar kurunun yükselişi devam ediyor.

Son günelrde yükselişe geçen dolar kuru, önceki gün Merkez Bankasının faiz kararından sonra yükselişini daha da hızlandırdı. Dolar kurunda hızla yükseliş devam ederken , kurdaki yükselişin devam edip etmeyeceğini araştırmaya başladı. 

EKONOMİ HABERLERİ, POLİS ALIMLARI, ASTSUBAY, SUBAY ALIMLARI, ÖZEL SEKTÖR İŞ HABERLERİNİ KAÇIRMAK İSTEMİYORSAN TIKLA.

MERKEZ BANKASI FAİZİ SABİT TUTTU

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından önceki gün yapılan açıklamada faiz sabit tutuldu. Faiz kararının açıklanmasının ardından dolar ile euro kuru , son günlerdeki yükselişine hız kazandırdı.

Geçtiğimiz haftayı 5,37 TL seviyesinden kapatan dolar kuru, haftaya 5,36 TL seviyesinden başlamıştı. Ancak küresel piyasalardaki belirsizlik, ABD ile Çin arasındaki ekonomik atışmalar, dolar kurunun daha da yükselmesine neden oldu.

Önceki günü 5,41 TL seviyesinden kapatan dolar kuru, bugüne yine yükselişle başladı ve 5,44 TL seviyesine kadar yükseldi. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 5,4410 TL seviyesinde seyrini sürdürüyor.

Euro kuru ise dolar ile paralel olarak artışını sürdürüyor. Önceki gün sabah saatlerinde 6,08 TL seviyesinde dolan euro kuru bugün 6,1650 seviyesine kadar yükseldi.

ALTIN DA YÜKSELİŞE GEÇTİ

Döviz kurlarının yanı sıra altın fiyatları da yükselişe geçti. Geçtiğimiz hafta 229 TL seviyesini gören , haftaya düşüşle başlayan ve önceki gün 221 TL 'ye kadar gerileyen gram altın , bugün 225 TL seviyesine kadar yükseldi. 

Çeyrek altın ise 360 TL 'den alınıp 368 TL 'den satışa sunulmaya başlandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA